Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2020-06-08

Ungdomar ska illustrera 2-metersregeln

Nu är det full fart på Ung Fritids sommarverksamhet på Nickstabadet. Det kan även presenteras en ny satsning där, inbjudan för ungdomar att på olika sätt gestalta 2-metersregeln – alltså sättet att hindra smittspridning av covid-19.

Ung Fritids sommar-fritidsgård

Fritidsledarna Vahid Rigi och Daniel Nzinga illustrerar via fyra brassestolar hur långt två meter är. Nu är det ungdomarnas tur att kreativt visa 2-metersregeln.

– Tanken är att ungdomarna ska göra kreativa illustrationer på hur mycket två meter är, exempelvis tre badringar eller fyra brassestolar, säger Ung Fritids enhetschef Kristian Slotte.

Vad som används för att illustrera minimiavståndet till andra lämnas fritt till fantasin, men Ung Fritid har gjort en del inköp som hjälp på vägen.

– Ja, vi har plywoodskivor som kan sågas till och målas. Färg finns det också, som spray, vattenfärg och pennor.

Ställs ut på plats

Men fantasin är den viktigaste ingrediensen och illustrationerna kommer sedan att finnas till beskådande nere vid Ung Fritids lägerbas på Nickstabadet. Ett läger som nu är inbjudande och välutrustat, med en hel container med låneutrustning.

Det här berättade vi för några veckor sedan om Ung Fritids sommarsatsning.

Här är öppettiderna

Nu är det också klart att öppettiderna för sommar-fritidsgården på Nicksta blir klockan 10-17 måndag-onsdag, 10-21 torsdag och 10-22 fredag, ända fram till 30 augusti.

– Även vissa lördagar kommer vi att ha öppet, men när det blir får vi återkomma till. Håll koll på Ung Fritids sociala medier (Instagram och Facebook) för mer information, säger Kristian Slotte.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2020-06-08

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp