Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-09-09

Mässa på fredag för personer med funktionsnedsättning – Tyresö årets arrangör

Fritidsmässan minfritid.nu är Sveriges största mässa för personer med funktionsnedsättning. I år arrangeras den på Kulturcentrum Kvarnhjulet i Tyresö fredag 13 september klockan 10.00-15.00.

Miniaffisch för mässa

Programmet är späckat med prova på-aktiviteter, workshops och underhållning med bland andra Renaida.

Mässan minfritid.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är ett samarbete mellan kommunerna Tyresö, Botkyrka, Haninge, Huddinge, Nacka, Nynäshamn, Salems och Stockholms stad. I år är det Tyresö kommun som står för värdskapet.

– Syftet med mässan är att förmedla fritidsaktiviteter till personer med funktionsnedsättningar, säger projektledare Riisa Löfström. Vi hoppas att alla besökare ska upptäcka någon föreningsaktivitet som de gillar och vill fortsätta med. Och förstås knyta nya sociala kontakter och ha riktigt roligt! Det är fri entré och tillgängligt för alla.

Spännande artister

Dagen bjuder också på en rad spännande artister. Vi får se den coola sångerskan Renaida, känd från Idol och Stjärnornas stjärna, den karismatiske rapparen Nzingaboy från Talang samt flera Funkisfestivalsvinnare, bland andra Tyresös egen Moises Rumie.

Levande sagofigurer gestaltade av Drakar & Dragqueens minglar på området tillsammans med den musikaliska teatergruppen Teater Sláva och clownen och ”prestationsprinsessan” Miss Weltmeister.

Riisa Löfström fortsätter:

– Vi har ett tjugotal utställare och föreningar på plats som arrangerar bland annat bågskytte, fotboll, basket, dans och teater – mässan är ett bra tillfälle att prova på något nytt. Ett annat roligt inslag är vår hinderbana där Marit Sundin och Niclas Rodhborn från tv-programmet ”Vinnarskallar” utmanar publiken att forcera hindren i rullstol. Inte så lätt men kul!

Föreläsning

På eftermiddagen, 15.15-16.00, blir det en föreläsning med Maria Lindgren som kan intressera mässans målgrupp och deras anhöriga.

Maria Lindgren är lärare, specialpedagog, förälder och författare till boken "Hjälp jag drunknar! En förälders kamp för sitt barn och om vägen tillbaka”. Här berättar hon om sin tillvaro med barn med epilepsi, ADHD och autism, om svårigheterna men också hur en bra vardag kan formas om man får rätt stöd.

– Alla som är partysugna efter mässans stängning kan komma på efterfest med Dogge Doggelito på Bergfotens fritidsgård klockan 19.30, avslutar Riisa Löfström.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-09-09

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp