Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-03-19

Nu kan alla odla i Stadsparken

Från och med i vår går det att låna en odlingslåda av kommunen och stadsodla i Stadsparken. Privatpersoner, föreningar, företag, förskolor, skolor och andra kommunala verksamheter är välkomna att anmäla sig.

Barn planterar i odlingslåda

De senaste åren har en odlingsvåg svept fram över svenska städer. Det odlas på alla typer av mark både i privata trädgårdar och på allmän plats. Men stadsodling är långt ifrån ett nytt fenomen. Historiskt sett har odling i staden varit ett sätt att bidra till husbehovet av exempelvis grönsaker och snittblommor. Idag är motivet oftare att få tillgång till närodlade grönsaker och att skapa en gemenskap med andra som har samma intresse.

Odla i Stadsparken

Från och med i vår går det att stadsodla även i Nynäshamns kommun. Då finns det möjlighet att låna en eller två odlingslådor av kommunen. Odlingslådorna ställs i Stadsparken och fylls med jord. Föreningar, företag och offentliga verksamheter är också välkomna att odla i odlingslådorna.

– Den som lånar lådan får så, plantera, vattna, rensa och naturligtvis skörda det man själv odlar. Frön, plantor och redskap ordnar man själv med. Växterna tillhör den som odlar, men platsen är fortfarande tillgänglig för alla besökare i Stadsparken, säger Barbara Brass, stadsträdgårdsmästare i Nynäshamns kommun.

Alla är välkomna

Både privatpersoner, föreningar, företag, förskolor, skolor och andra kommunala verksamheter är välkomna att anmäla sig.

– Vi vill att fler ska ha möjlighet att odla, även den som inte har en egen trädgård. Vi hoppas också att det ska bli en fin gemenskap och hjälpa till att göra Stadsparken vackrare och mer levande, säger Barbara Brass.

Vill du odla i odlingslåda i Stadsparken?

Om du är intresserad av odla i odlingslådor i Stadsparken fyller du i anmälningsformuläret här.

Vad är stadsodling?

Att odla i staden på stadens gemensamma ytor.

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-03-20

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp