Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2019-03-12

Film om Moa Martinsson på Folket Hus

Den 17 mars visar Folkets Hus filmen Moa Martinsson - Landsmodern, en film som handlar om livet runt år 1900. Nynäshamns kommun har genom sitt stöd till Sällskapet Moas vänner bidragit till filmens slutproduktion.

Bilden föreställer Moa Martinsson

På söndag 17 mars visar Folkets Hus filmen Moa Martinsson - Landsmodern som handlar om livet runt år 1900. Filmen är producerad av Maj Wechselmann med Ebba Witt-Brattström i huvudrollen.

- Moa Martinsson har en stark koppling till främst Sorunda och Ösmo, säger Agneta Ström Granlund, chef för kultur- och fritidsavdelningen i Nynäshamn. Hon är en av landets största litterära personligheter och det är roligt att vi, genom vårt stöd till Sällskapet Moas vänner, kunnat bidra till filmens slutproduktion.

Moa Martinsson levde en del av sitt liv i torpet Johannesdal i Sorunda, en plats som blev en mötesplats för konstnärer och författare. Idag är torpet en populär plats att besöka för både kommuninnevånare och turister.

Moa Martinsson - Landsmodern visas på Folkets Hus den 17 mars klockan 13.00. För mer information och biljettbokning, besök Folkets Hus hemsidalänk till annan webbplats.

Extra öppet på biblioteket

I samband med att filmen visas, lyfter biblioteket i centrala Nynäshamn fram verk kopplade till Moa Martinsson. Biblioteket har extra öppet på söndag klockan 12.00-15.00.

Text: Fredrik Nordensson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2019-03-14

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp