Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

2018-08-02

Vanlig städning inom hemtjänsten från måndag

Från den 6 augusti kommer de brukare som på grund av
värmen endast har haft så kallat underhållsstäd att få vanlig städning igen. Återgången till de vanliga rutinerna görs för att väderprognosen visar att det ska bli svalare nästa vecka.

Eftersom det har varit klass 2-varning med extremt höga temperaturer så tog Nynäshamns kommun beslutet om underhållsstäd utifrån arbetsmiljöskäl för kommunens medarbetare inom hemtjänsten. Underhållsstäd innebär begränsad städning av badrum och kök samt omhändertagande av sopor hos de cirka 350 brukare som i dag har insatsen ”städ” .

Enligt väderprognosen ska värmen ge med sig nästa vecka, därför har kommunen nu beslutat att de vanliga rutinerna börjar gälla från måndag 6
augusti igen.

– Vi valde underhållsstäd, framför att helt ställa in insatsen, eftersom vi inte ville att brukarna helt skulle bli utan mänsklig kontakt under perioden. Nu ser det ut att bli svalare igen, därför kommer ordinarie städinsats att träda i kraft från 6 augusti under förutsättning att prognosen håller i sig, säger Catarina Odenberg, tillförordnad förvaltningschef på socialförvaltningen.

Text: Åsa Ericsson

Tipsa någon om den här sidan via:

Sidan granskad 2018-08-02

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp