Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Leader Stockholmsbygd

Nynäshamns kommun driver ett antal projekt med stöd från EU:s fonder och program. En samarbetspartner för detta är Leader Stockholmsbygd.

Leader Stockholmsbygd

Leader Stockholmsbygd är ett av de EU-finansierade projekten som Nynäshamn deltar i. Leader är en metod för att utveckla din bygd utifrån lokala förutsättningar. Metoden bygger på samarbete mellan olika sektorer och aktörer i ett område utifrån lokala initiativ och förutsättningar. Nynäshamns kommun har deltagit i Leadersamarbetet sedan 2008, då hette Leaderområdet Utveckla Roslagen och Stockholms skärgård (UROSS). Då som nu är det landsbygds- och skärgårdsområden i Nynäshamns kommun som tillsammans med delar av Norrtälje, Östhammar, Österåker, Värmdö och Haninge kommun ingår i samarbetet.

Hos Leaderområdets styrelse (LAG-grupp) kan projektstöd sökas för landsbygdsutveckling. Läs mer på Leaderområdets webbplats via länken nedan i samlingsrutan för länkar.

Hamnutveckling på Landsort

Under åren 2017-2019 har Nynäshamns kommun bedrivit ett projekt via Leader och Europeiska Jordbruksfonden för att undersöka möjligheter och förutsättningar för upprustning av Landsorts hamninfrastruktur. Projektet har förberett tekniska och rättsliga förutsättningar och nödvändiga tillstånd för en möjlig framtida upprustning av infrastrukturen för Landsorts hamnar.

Landsbygdsutveckling

På kommunen finns en näringslivsutvecklare som jobbar med landsbygdsutveckling och som kan ge råd om aktuella finansieringsmöjligheter från EU:s fonder och program. Du som är privatperson eller företagare är välkommen att höra av dig.

Sidan granskad 2020-04-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp