Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Bredband i Nynäshamns Kommun

En viktig fråga som ingår i arbetet med utvecklingen av infrastruktur i vår kommun är att arbeta för att alla ska ha tillgång till bredband.

De bredbandsnät som finns i kommunens geografiska område förvaltas, drivs och utvecklas av privata aktörer. Kommunen har en strategisk roll i att arbeta övergripande för att invånare, företagare och besökare ska ha tillgång till nätet. En väl utbyggd infrastruktur för bredband är en förutsättning för att invånare och företagare ska se Nynäshamns kommun som en attraktiv plats att bo och verka i.

För kommunen är bredband även en förutsättning för att utveckla demokrati, utbildning, omsorg och välfärdstjänster samt förnyelse och utveckling av den egna verksamheten. Därför är det viktigt att kommunen ständigt följer med i utvecklingen inom det digitala landskapet.

Kommunen samverkar med de som bygger bredband

Då kommunen inte äger ett eget bolag inom bredbandsutbyggnad så samverkar vi med de privata bolagen som gör det. Samverkan med bolagen innebär att vi deltar på informationsmöten, svarar och driver på frågor, förmedlar kontakter mellan boenden som vill ha fiber och leverantörer av fiber samt informerar allmänt om fiberutbyggnaden. Kommunen skriver även markavtal samt schakttillstånd med de företag som vill bygga fiber.

Genom att vi samarbetar är det fler operatörer som visar intresse och vi kommer snabbare åt lösningar för hela vår kommun.

Bredband på landsbygden

Nynäshamns kommun har i sitt arbete med att utveckla landsbygden funnit att bredband är en nyckelfråga för att landsbygden och hela kommunen ska utvecklas. Att ha tillgång till en snabb och stabil bredbandsuppkoppling på landsbygden är en viktig förutsättning för att kunna bo, leva och verka där. Inte minst för de företagare som flyttar till landsbygden och/ eller önskar starta eller ta med sig sitt företag dit, för de som vill kunna arbeta på distans för att kombinera familjeliv och yrkesliv eller för de äldre som vill bo kvar på landsbygden och kunna ha tillgång till likvärdig service som de som bor i tätorten.

Har du frågor eller vill veta mer

Om du har frågor om kommunens engagemang när det gäller fiber på landsbygden eller vill ha mer information, är du varmt välkommen att kontakta projektledaren för landsbygdsutveckling Janet Jonsson via 08-520 681 48 eller e-post.

Sidan granskad 2019-11-28

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp