Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Skön publik på äldreboendet

Simon Gustafsson, 17 år, har ett rätt ovanligt sommarjobb. Han arbetar som musikant på Rosengårdens äldreboende där han främst spelar Frank Sinatra- och Elvis Presleylåtar för pensionärerna - som han tycker är en skön publik.

Simon sitter på stol och spelar gitarr.

Simon Gustafsson övar innan han ska spela för de äldre på Rosengårdens äldreboende.

Att spela musik och sjunga är vad Simon Gustafsson sommarjobbar med i år. Pensionärerna på Rosengårdens äldreboende får under sin fika lyssna på Simon och hans musicerande. Till vardags spelar Simon all sorts musik men på äldreboendet är det musik som skrevs innan 80-talet som gäller.

— Jag måste ju tänka på vilka jag spelar för. Här till exempel så bestämde jag mig för att inte välja någon musik efter 80-talet. Jag måste anpassa mig efter publiken, säger Simon Gustafsson.

Spelar flera instrument

Simon ska börja andra året på gymnasiet där han studerar musik. Intresset för musik kommer från familjen, både hans pappa och syster musicerar. Simon har spelat gitarr i ungefär ett år, men intresset för musik har han haft längre än så. Förutom gitarr spelar han även piano och trummor, men trummorna är inget som Simon spelar på Rosengården.

Simon spelar inte bara musik för de äldre. Ibland går han på promenad med pensionärerna och tillsammans med andra sommarjobbare ordnar han också fika åt de boende på Rosengården. Simon brukar spela musik två gånger om dagen. En på förmiddagen och sedan under fikat. När Simon spelar brukar det bli en liten skara av pensionärerna som kommer och lyssnar på Simons framträdanden.

— Innan fikat kommer väl kanske 10-15 pensionärer och under fikat så kommer kanske runt 25-30 som lyssnar, säger Simon Gustafsson.

"Skön publik"

Simon tycker att hans jobb är roligt och han känner att han kan spela lite vad han vill. Han känner sig uppskattad och han uppskattar publiken.

— Det är en skön publik att ha för de uppskattar musiken. De tycker det är mysigt, så det gör det riktigt roligt att spela, säger Simon Gustafsson.

Text och foto: Youssef Chardi 

Sidan granskad 2017-06-21
Sidansvarig: Kicki Lundgren

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp