Lyssna på sidan Lyssna

Möt Anna Gjerde

Svandammsparken
Porträtt på Anna Gjerde

Enligt Anna är det bästa med Nynäshamns kommun inte närheten till skärgårdens alla kobbar och skär utan att jobba i en kommun som vill utvecklas, tänka nytt och framåt. Anna Gjerde arbetar som pedagogista på fyra förskolor och har fått chansen till utbildningen tack vare Nynäshamns kommun.

– Tack vare kommunens satsning på förskolan har jag privilegiet att gå pedagogiskautbildningen och få det jobb jag drömt om i 10 år! Som pedagogista jobbar jag med pedagogiska utvecklingsfrågor och fungerar som en ambassadör för barnen där jag tillsammans med pedagogerna försöker göra barnens tid på förskolan så meningsfull som möjligt, berättar Anna Gjerde.

Vad är det roligaste med ditt jobb

– Att arbeta med barnen är det absolut roligaste. Det är fantastiskt att få vara tillsammans med så många kloka och finurliga människor och undersöka världen tillsammans. Sen tycker jag det är fantastiskt att vända och vrida på pedagogiska dilemman och funderingar tillsammans med mina kollegor.

Har du tid för fritid när jobbar i Nynäshamns kommun?

– Ja det tycker jag! Även om havet är härligt tar jag gärna på mig sköna skor och promenerar i något av Nynäshamns fina skogsområden, jag har ju nära till många vackra miljöer och jag slipper restider som äter upp min fritid. En favorit är promenadleden runt sjön Muskan i Ösmo. På sommaren blir det ofta bad i Hamnvik eller häng i skateparken med familjen.

Vad är det mest utmanande med ditt jobb?

– Att tolka det barnen vill berätta för oss genom ord, gester, handlingar, uttryck och hur vi kan utmana barnen mer i det de är intresserade av. Det må vara det mest utmanande men det är också det som känns allra mest meningsfullt med mitt jobb.

Kort om Anna
Namn: Anna Gjerde
Ålder: 34 år
Bor: hus i Ösmo
Jobbar som: pedagogista
Förvaltning: barn och utbildningsförvaltningen
Intressen: skogspromenader, umgås med familjen
Barndomens drömyrke: astronaut eller snickare

Sidan granskad 2020-02-21

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp