Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Information till ungdomar

Arbetsplatsförteckning

Nedan finns en förteckning över de kategorier inom vilka du kan söka sommarjobb. Inom varje kategori finns mellan 3 och 130 platser.

När du ansöker om sommarjobb väljer du minst tre av nedan kategorier.

Barnomsorg; barn 5-10 år

Arbetsuppgifter: Arbetet kan innebära att du tar hand om barn exempelvis på en förskola eller på ett fritidshem. Lek och aktiviteter, hjälpa till vid måltider samt viss materialvård mm.

Arbetstider: 6 tim/dag enligt schema och överenskommelse med handledaren.

Period 1: 17 juni – 5 juli
Period 2: 8 juli – 26 juli
Period 3: 29 juli – 16 augusti

Ca 60 platser (övervägande andel platser finns inom förskola)

  

Kultur och fritid

Arbetsuppgifter: Arbetet kan innebära att du hjälper till på sommarläger för barn/ungdomar, arbete på fritidsgårdar, fotograferar och dokumenterar för sommarjobbs satsningen eller jobbar på bibliotek.

Arbetstider: 6 tim/dag enligt schema och överenskommelse med handledaren.

Period 1: 17 juni – 5 juli
Period 2: 8 juli – 26 juli
Period 3: 29 juli – 16 augusti

Ca 20 platser

 

Fastighetsskötsel/Trädgård/Lokalvård

Arbetsuppgifter: Arbetet kan innebära vaktmästeri, verkstad eller trädgårdsskötsel. Exempelvis hjälper du till med målning, städning, reparationer, rensar rabatter, mm. I denna kategori finns även jobben på Nynäshamns brandstation.

Arbetstider: Gata och Park: 07:30 – 14:00. Övriga arbetsplatser: 6 tim/dag enligt schema.

Period 1: 17 juni – 5 juli
Period 2: 8 juli - 26 juli
Period 3: 29 juli - 16 augusti

130 platser

 

Vård och omsorg

Arbetsuppgifter: Arbetet kan innebära att du jobbar på äldreboenden eller i daglig verksamhet. Du hjälper främst till med det sociala arbetet med de boende/brukare såsom promenader, måltider, spela spel, högläsning, hjälpa till vid måltider mm.

Arbetstider: 6 tim/dag enligt schema och överenskommelse med handledaren.

Period 1: 17 juni – 5 juli
Period 2: 8 juli – 26 juli
Period 3: 29 juli – 16 augusti

Ca 120 platser

 

Kök och Café

Arbetsuppgifter:

Kök: Arbetet innebär jobb på något av kommunens kök/restauranger. Där hjälper du till med att diska, städa, möta kunder, bereda enklare mat eller packa upp varor med mera.

Café: Arbetsplatsen kan till exempel vara på något av kommunens äldreboenden. Arbetsuppgifter kan bland annat vara att baka och servera fika och fikabröd. Hålla snyggt i lokalen, torka av bord och diska. Arbetstider: Efter överenskommelse med arbetsplatsen

Period 1: 17 juni – 5 juli
Period 2: 8 juli – 26 juli
Period 3: 29 juli – 16 augusti

Ca 10 platser

 

Turistservice och Gästhamn

Arbetsuppgifter: Du kommer att jobba med att ta emot och välkomna de gäster som rör sig i fiskehamnsområdet. Du håller ordning på området, vilket innebär bland annat kontroll av bryggor, rulla ihop slangar, kontrollera säkringar, plocka skräp med mera. En bonus, men absolut inget krav är om du har till exempel båtvana eller talar flera språk än svenska, gärna tyska/spanska/franska.

Arbetstider: Olika, efter överenskommelse och schema. Totalt 90 timmar. Dag/Kväll/Helg.

Period 1: 17 juni - 5 juli
Period 2: 8 juli – 26 juli
Period 3: Slutet av juli – mitten på augusti. Exakta datum vid erbjudande av jobbet.

OBS! Arbetsperioderna kan komma att förskjutas med ungefär en vecka framåt eller bakåt några dagar efter överenskommelse mellan dig och handledaren.

Ca 16 platser

 

Kommunmusiker i Nynäs

Beskrivning: Ett sommarjobbsprojekt i samarbete med Länsmusiken i Stockholm och Kulturskolan i Nynäshamn. Du kommer tillsammans med andra ungdomar bilda konstellationer/grupper och sommarjobba som musiker i kommunen under handledning. Du får både spela och utvecklas som gatumusiker, vård- och omsorgsmusiker med mera. Du får också handledning och coachning i bland annat låtarrangemang, samspel i grupp och individuell musikalisk utveckling. Stor vikt kommer att läggas på hur man möter olika sorters publik. Arbetet sker under gemensamma former och ni snackar ihop er om det praktiska kring utförandet. Du får inte bara inblick i livet som musiker utan också alla moment som ingår i samband med konserter, till exempel bära teknik och duka lokal.

Du måste ha förkunskap i att spela ett instrument eller att sjunga, genre spelar ingen roll.

En audition i Kulturskolan, Nynäsvägen 22, i mars är obligatorisk och du blir kallad till den efter att din ansökan kommit in.

Arbetstider: Varierande efter överenskommelse, totalt 90 timmar under perioden.

Period: 17 juni – 5 juli

Obegränsat antal platser, dock minst 8


Film Stockholm

Beskrivning: Film Stockholm erbjuder dig ett arbete med filmprojekt under 3 veckor. Projektet handleds av frilansande filmpedagoger som är kvalitetssäkrade av Film Stockholm och FilmCentrum. Du kommer att samarbeta med ungdomar från Haninge kommun och filmerna ni skapar kan vara beställda från din hemkommun och handla om en speciell plats, händelse eller verksamhet. Filmerna kan också handla om era egna val, det kan till exempel. vara personporträtt, dokumentär eller reportage. Du kommer att få jobba med allt från idéer och manus till klippning och redigering. En stor del av arbetstiden kommer arbetsplatsen vara i Haninge så du måste vara beredd på att resa till jobbet med kommunala färdmedel. OBS! Nynäshamns kommun står inte för busskort eller andra resekostnader.

Arbetstider: Varierande efter överenskommelse, 90 timmar totalt under perioden

Period: Datum ej fastslaget

12 platser

 

Dans i Stockholm - DIS


Beskrivning: Genom DIS/Dans i Stockholms stad och län får du som sommarjobbare prova på att ihop med ungdomar från 5 andra stockholmskommuner vara dansare/cirkusartist. Tillsammans med dansare/koreografer från Danskompaniet JELNEK skapas ett konstnärligt fysiskt verk. Du behöver inte ha erfarenhet av dans- eller cirkusteknik men arbetet är fysiskt krävande och innebär offentliga framträdanden. Sista veckan av arbetsperioden turnerar du sedan tillsammans med de andra medverkande i de olika hemkommunerna/stadsdelarna.

En audition i grupp är obligatorisk och kommer att hållas på Balettakademin i mars/april, Birgerjarlsgatan 70, datum meddelas senare.

Mer information kommer per mail om du är en av de som väljs ut till audition. Arbetet kommer till stor del att förläggas utanför kommungränsen, du måste alltså ha busskort så du kan ta dig in till och runt om Stockholm. OBS! Sommarjobbsatsningen står inte för resekostnaden.

Arbetstider: Varierande efter överenskommelse, 90 timmar totalt under perioden

Period: Datum ej fastslaget

Ca 5 platser


Slöjd och Musik Stockholm

Beskrivning: Det här jobbet riktar sig till dig som har en funktionsnedsättning och som vill utforska kombinationen slöjd och musik. Arbetet består i att slöjda/bygga instrument som sedan används i ensemble/musikgrupp. Arbetet leds av skickliga kompositörer, instrumentmakare och handledande pedagoger som har god vana av liknande projekt. Arbetsperioden avslutas med en konsert. Arbetet passar alla som tycker om musik och att skapa saker med händerna. Arbetsplatsen är i Kapellets lokaler i centrala Stockholm. Läs mer om Kapellet och dess verksamhet på: http://kapellet.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För mer information om projektet kontakta Kicki Lundgren, sommarjobbsamordnare i Nynäshamn, 08-520 684 37

Arbetstider: Varierande efter överenskommelse, 90 timmar totalt under perioden

Period: 3 veckor direkt efter skolavslut och framåt

Ca 3 platser

 

Perioderna under sommarjobben 2019 är: 

  • Vecka 25-27 (Inget arbete på midsommarafton)
  • vecka 28-30
  • vecka 31-33 
  • Anpassad period, information om datum står ovan samt  i ArbetsplatsförteckningenPDF
Sidan granskad 2019-06-28

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kontaktcenter@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp