Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Information till arbetsplatser

Stort TACK till alla arbetsplatser som erbjudit platser och lycka till med alla ungdomar i sommar!

Klicka här för att anmäla platser på din verksamhetPDF

Alla ungdomar som erbjuds arbete har i år ansökt om sommarjobb via ett webbformulär där de har skrivit ett kort personligt brev. De har även deltagit på ett obligatoriskt informationsmöte där de har tagit del av information om rättigheter och skyldigheter i arbetslivet.
Alla ungdomar garanteras 75 arbetstimmar under perioden på 3 veckor.

Arbetet ska ske under handledning. Det går bra att dela på handledarskapet så länge alla har kommit överens och ungdomen blir informerad om detta. Viktigt att veta för dig och din arbetsplats är att det finns regler för hur ungdomar får arbeta och att du läser foldern ”Så får barn och ungdomar arbeta” som arbetsmiljöverket ger ut. Som stöd har vi också tagit fram en checklista som ni kan använda vid en arbetsintroduktion.

Inför 2017 tog vi fram en rutin för misskötsamhet. Vi hoppas naturligtvis på att den inte ska behöva användas. Om det trots allt skulle inträffa någon situation av misskötsamhet så hoppas vi att rutinen är ett stöd för både dig som arbetsgivare och ungdomarna.

När ungdomarna har jobbat klart sin sommarjobbsperiod så vill de flesta ha ett anställningsintyg som bekräftar deras sommarjobb, arbetsplats och arbetsperiod. Vi har tagit fram en mall för hur det intyget kan se ut. Mallen kan du hitta på nynashamn.se/sommarjobb under rubriken Arbetsgivare - ta emot sommarjobbare. Om du som arbetsgivare även vill ge ett omdöme så är det något du och ungdomen själva kommer överens om.

Vi har på informationsmötet för ungdomar framfört önskemål om att de ska fylla i en utvärderingsenkät vid anställningens slut och lämna den tillsammans med timrapporten. Vi hoppas att ni kan hjälpa till genom att påminna om det och skicka den tillsammans med timrapport och skattejämkningsblanketten till HR-avdelningen. Vi kommer skicka ut den till er i samband med sommarjobbsperioden.

Vi önskar också att ni som arbetsgivare vill svara på en utvärderingsenkät som kan ge oss ett underlag till att förbättra sommarjobbsorganisationen till nästkommande år. Även den skickar vi ut till er i samband med sommarjobbsperioden.

Läs mer om information om lön och lönevillkor 

För mer information om arbetsvillkor, arbetstider, mallar och formulär – se under rubriken Dokument.

Du kan även läsa våra vanligaste frågor och svar om sommarjobb 2020.

Utvärdering kommer att skickas ut i augusti.   

Har du frågor eller vill ha mer information kontakta sommarjobbssamordnaren. Se under rubriken Kontakt.  

Sidan granskad 2020-06-11

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp