Lyssna på sidan Lyssna

Hälsofrämjande arbetsliv

Hälsofrämjande arbetsliv är en metod för hälsosamma och hållbara arbetsplatser. Metoden, som är utvecklad av kommunerna Nynäshamn och Järfälla, innehåller tre utbildningspaket som ger deltagarna kunskap och verktyg att arbeta hälsofrämjande.

1. OSA-dialogen

OSA-dialogen är en hälsofrämjande metod för att få attraktiva arbetsplatser med friska och engagerade medarbetare. OSA-dialogen handlar om att tydliggöra arbetsplatsens uppdrag, undersöka och riskbedöma arbetsmiljön, prioritera bland utvecklings­områden och se till att de hamnar på rätt beslutsnivå. OSA-dialogen består av ett antal verktyg som ger chefer och medarbetare konkret stöd i hur de kan arbeta för en god hälsa och kvalitet på arbetsplatsen.

Utbildningsmaterial

Produktblad »PDF
Utbildningskompendium »PDF
Handbok för utbildare »PDF
Powerpointpresentationer »

2. Hälsofrämjande ledarskap för ett hållbart arbetsliv

Utbildningen handlar om att ge chefer fördjupad kunskap i arbetsmiljö och den senaste forskningen inom det hälsofrämjande ledarskapet. Målet är att cheferna ska vara trygga i sig själva och i sin befattning så att de kan utöva ett nära och hälsofrämjande ledarskap, samtidigt som den också ger bättre förutsättningar för en bra arbetsmiljö.

Utbildningsmaterial

Produktblad »PDF

3. Tidig upptäckt av ohälsa och förebygga sjukfrånvaro

Utbildningen handlar om hur chefer kan upptäcka tidiga tecken på ohälsa hos sina medarbetare. Detta för att snabbt kunna sätta in åtgärder för att förebygga ytterligare ohälsa och sjukfrånvaro.

Utbildningsmaterial

Produktblad »PDF


  
Sidan granskad 2020-06-18

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp