Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Kommunens stödpaket till företag med anledning av coronaviruset

Här har vi samlat de åtgärder som kommunen beslutat om. Dessa är tänkt att underlätta för företagen i den tuffa situation som uppstått med anledning av coronaviruset.

Förlängda insatser och åtgärder

 • Avgifter för kommunal markupplåtelse för till exempel uteserveringar och evenemang slopas, under den tid pandemin försvårar för besöksnäringen. (Som längst till och med september 2020.)
 • Företag som hyr lokal eller arrenderar mark av kommunen kan ansöka om anstånd med betalning av hyres- och arrendeavgifter om verksamheten påverkas av Covid-19. (Som längst till och med september 2020).
 • Företag som begär anstånd med fakturor, kan ges sex månaders anstånd utan ränta (gäller fakturor från kommunen för renhållning, vatten och avlopp, lokalhyra, bygglov, anmälan och tillsyn.) Som längst till och med september 2020.
  Kontakta kommunens ekonomiavdelning 08-520 680 00 (växel) eller ekonomiavdelningen@nynashamn.se
 • Kommunen kan möjliggöra snabbare betalning till leverantörer som önskar korta betalningstiden. (Som längst till och med september 2020).
  Kontakta Upphandling Södertörn 08-606 92 05 eller  upphandling@haninge.se

Tidigare beslutade åtgärder

 • Nynäshamnsbostäder lämnar en hyresrabatt på 50% under maj och juni månad 2020, för sina företagshyresgäster med verksamheter som påvkerkas stort av Covid-19. Frågor besvaras av Nynäshamnsbostäder 08-520 687 07.
 • Möjliggöra hyres- och arrendereducering (samma erbjudande som Nynäshamnsbostäder) till särskilt utsatta företag som hyr/arrenderar av kommunen, samtidigt som dialog förs med privata fastighetsägare av kommersiella lokaler i kommunen för att undersöka om motsvarande initiativ kan appliceras inom den privata sektorn.
  Kommunen ämnar även ta direktkontakt med verksamheter som upplevs särskilt utsatta och föra dialog om anstånd och/eller reducerade hyror- och arrenden liknande Nynäshamnsbostäders insats.
 • Tillväxtavdelningens företagslotsfunktion utökas till att även omfatta rådgivning för företag kring de olika stöd som nu ges till följd av Covid-19-epidemien, både från kommunen, regionen och olika statliga myndigheter samt organisationer. Du når oss både via telefon och e-post.
  Länk till sida om Företagslotsen
 • Uppskjuten planerad tillsyn för dem som önskar från Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund, Smohf. Man kontaktar företag innan planerade besök för att stämma av.
 • Inställd planerad tillsyn från Södertörns brandförsvarsförbund. Endast akut tillsyn vid uppkomna situationer som kräver det, kommer att genomföras.
 • Företag som har svårigheter att betala sina fakturor, kan kontakta kommunen och begära anstånd.
 • Avbokningsavgifter för kommunala lokaler som tex simhall tas bort.
 • Vi hanterar omgående våra yttranden till polisen gällande ansökningar från restauranger om uteserveringar och butiker som vill flytta ut en del av sin verksamhet på gatan. Företagare uppmanas att samtidigt som man skickar ansökan till polisen, även skicka den till msn@nynashamn.se
 • Faktureringen för kommunala båtplatser senareläggs, från februari till juni.
 • Kampanj "Håll Nynäshamn igång"
  Facebookinlägg med korta budskap om att handla, äta, beställa take-away, köpa presentkort, unna sig något etc. Se gärna www.facebook.com/tillvaxtnynashamnlänk till annan webbplats och
  www.facebook.com/ILoveNynashamnlänk till annan webbplats

  Vi använder också hashtagsen
  #tillsammansgörviskillnad #handlalokaltinynäshamn #supportyourlocalrestaurants #hållnynäshamnigång

  Använd gärna hashtags och bilder. Mapp med bilder för nedladdning.ZIP

   

Hur mår ditt företag? Finns det något du önskar att kommunen gör mer för att underlätta situationen?

Fyll i vår anonyma enkät eller kontakta näringslivsenheten. Kontaktuppgifter finns under rubriken kontakt nedan.
» Länk till enkätenlänk till annan webbplats

Följ oss på Facebook

På sidan www.facebook.com/tillvaxtnynashamnlänk till annan webbplats delar vi råd och tips till dig som företagare.

Samlad information på Verksamt.se

Här finns samlad information om tillfälliga ändringar i lagar och regler som är viktig för dig som företagare att känna till med anledning av coronaviruset och covid-19. Länk finns under rubriken länkar.

Branschorganisationer

En god idé kan vara att ta reda på om din branschorganisation har specifika råd eller information som är extra relevant för just ditt företag. Tillväxtverket har samlat branschorganisationer i en A-Ö-lista. Länk finns under rubriken Länkar.

Kommunens information med anledning av Coronaviruset.

Länk finns under rubriken Länkar.

Kontakta oss

Har du frågor eller funderingar så är du givetvis varmt välkommen att kontakta oss. Uppgifter finns under rubriken Kontakt.

Sidan granskad 2020-06-17

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp