Lyssna på sidan Lyssna

Företagsstöd och rådgivning

Här har vi samlat information om företagsstöd från Nynäshamns kommun och andra myndigheter.

Företagsstöd från Nynäshamns kommun

Företagslotsen

Företagslotsens uppgift är att förenkla kontakten mellan Nynäshamns kommun och företagen.

» Företagslotsen

Evenemangslots

Nynäshamns kommun välkomnar evenemang och vill främja både större och mindre arrangemang av såväl lokal, regional, nationell som internationell karaktär för att kunna bidra till att öka Nynäshamns och skärgårdens konkurrenskraft som besöksmål.

Har du frågor som du inte finner svar på i Evenemangshandboken är du välkommen att direkt kontakta Evenemangslotsgruppen.

» Arrangera evenemang

Kostnadsfri rådgivning hos Nyföretagarcentrum

Nyföretagarcentrum Nynäshamn/Haninge ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – rådgivning kring din affärsidé, svar på frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.

» Nyföretagarcentrum Nynäshamn/Haninge

Campus Nynäshamn

Campus Nynäshamn bedriver vuxenutbildning i Nynäshamn. Du som driver företag eller är ledare för en verksamhet eller organisation kan vända dig hit när det gäller utbildning och kompetensförsörjningsfrågor. Campus Nynäshamn tar fram utbildningslösningar för både dig och dina anställda samt har möjlighet att skapa skräddarsydda utbildningar utifrån ditt företags framtida kompetensbehov.

» Campus Nynäshamn

Kvällsöppet på bygglov

Du som funderar på att bygga till, bygga nytt eller bygga om kan boka tid för vägledning inför din ansökan om bygglov. Under vägledningen träffar du en bygglovhandläggare för att få information om bygglovsprocessen och hur förutsättningarna ser ut för din fastighet. Vi informerar även om hur du går tillväga för att söka bygglov.

» Vägledning inför bygglovansökan

Advokatjouren

I samarbete med Advokatsamfundet erbjuder Nynäshamns kommun privatpersoner och företag möjligheten till 15 minuters kostnadsfri rådgivning av advokat Kjell Eriksson.

» Advokatjouren

Energi- och klimatrådgivning

Ditt företag betalar nog för mer energi än ni behöver. Nu kan ni få kostnadsfritt stöd av en coach för att minska energianvändningen och sänka energikostnaderna, förbättra lönsamheten och minska klimatpåverkan. Ofta är det fullt möjligt att minska energianvändningen med 10 procent utan investeringar eller med investeringar som betalar sig på mindre än ett år.

Energieffektivisering kan dessutom ge andra positiva effekter såsom förbättrad inomhusmiljö, lägre underhållskostnader och en ökad driftsäkerhet. Att aktivt jobba med hållbarhetsfrågor ger också en positiv påverkan på hur andra uppfattar ditt företag.

» Energi- och klimatrådgivning för företaglänk till annan webbplats

Leaderstöd för utveckling på landsbygden

Tillsammans med Östhammar, Norrtälje, Österåker, Värmdö och Haninge ingår Nynäshamn i Leader Stockholmsbygd, genom vilket vi stödjer lokala utvecklingsprojekt. Arbetet syftar till att förbättra förutsättningarna för sysselsättning och boende på landsbygden samt att stimulera till innovativa och hållbara miljösatsningar

» Leader Stockholmbygdlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Träffa andra företagare

Passa på att nätverka med andra företagare och utvidga ditt kontaktnät och dina affärsmöjligheter. Deltagandet är kostnadsfritt och öppet för alla företagare, men anmälan krävs.

» Företagarträffar

Företagsstöd från andra myndigheter och organisationer

 

Energimyndigheten

Hos Energimyndigheten får du som som vill, ska eller måste energieffektivisera din organisation mer information, stöd och vägledning i ditt arbete.

» Energimyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mark och lokaler

Söker du mark eller lokaler till ditt företag? Nedan har vi samlat några privata förmedlare som annonserar ledig mark och lediga lokaler i Nynäshamns kommun.

» Objektvisionlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
» Lokalguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

verksamt.se

Besök verksamt.se, om du vill starta, redan driver eller vill utveckla ditt företag. På webbplatsen samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som företagare har nytta av. Totalt innehåller siten information från över 45 myndigheter.

» verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedligen hjälper dig att anställa personer som av olika anledningar har svårare att komma in på arbetsmarknaden. Det kan vara en person som har varit arbetslös en längre tid, är ny i Sverige, saknar arbetslivserfarenhet eller som har nedsatt arbetsförmåga. Deras stöd möjliggör för dig att få in värdefull kompetens och få fler personer i arbete.

» Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tillväxtverket

Som företagare kan du söka finansiellt stöd från din region eller från Tillväxtverket för bland annat investeringar, transporter och konsultkostnader. 

» Tillväxtverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Jordbruksverket

Du som driver företag eller har annan verksamhet på landsbygden kan söka stöd. Det finns också stöd som du kan söka oavsett var du är verksam.

» Jordbruksverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vinnova

Vinnova bidrar till att stärka Sveriges innovationsförmåga för hållbar tillväxt. Det gör dem främst genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt.

» Vinnovalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Almi

Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i start up fas som befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar dem riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé.

» Almilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Naturvårdsverket

Hos Naturvårdsverket kan du söka stöd för alla möjliga insatser inom miljöskydd.

» Naturvårdsverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kulturrådet

Kulturrådet ska främja konst- och kulturverksamheter – i hela Sverige och i utlandet. Det sker bland annat genom bidragsgivning inom olika kulturområden.

» Kulturrådetlänk till annan webbplats

Connect

Med Connect får du det stöd just ditt företag behöver för att ta nästa steg. Connect hjälper tillväxtbolag i olika skeden att vässa sina affärer och komma i kontakt med investerare. 

» Connectlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan granskad 2020-03-02

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp