Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Etablera företag i Nynäshamn

Vi vet att Nynäshamn är en bra plats. Här frodas landsbygd och tätort, eldsjälar och entreprenörer, nyskapande företag och tusenkonstnärer. Och här samlas människor från världens alla hörn för att skapa det goda livet nära havet.

Via havet, nya Norviks hamn och vår passagerarhamn har vi direktaccess till nya marknader, varor och tjänster. Havet är vår hållbara transportväg som tillsammans med hamnarna gör oss till en nyckelspelare i den expansiva Stockholms- och Mälardalsregionen. Lägg därtill bra landkommunikationer till Stockholm, tillgänglig mark och lediga lokaler. Dessutom ges möjligheter till skräddarsydda yrkeshögskoleutbildningar och samarbeten med högskolor och universitet. Genast klarnar bilden av Nynäshamn som en givet lockande plats att etablera och växa på.

En liten kommunorganisation gör den personliga kontakten naturlig. Vi har en tydlig samhällsbyggnadsprocess, smidiga lotsfunktioner och ett uttalat fokus på företagen. Vi vill möta dig med lyhördhet och pragmatism, oavsett om du driver ett stort företag eller blir en av Nynäshamns många småföretagare.

Blickar vi framåt ser vi Nynäshamn som ett starkt, konkurrenskraftigt logistiskt nav i Sveriges vassaste tillväxtregion. Här utvecklas innovativa och hållbara transport- och infrastrukturlösningar. Här finns en attraktiv stad med ett rikt utbud av varor och tjänster. Här byggs boende i alla former och erbjuds oslagbara miljöer för arbete och studier på distans. Här går det att växa på det hållbara sätt vi vill.

Väx med oss i Nynäshamn – där havet och livet möts

Samverkan näringsliv och kommun

I Nynäshamn arbetar näringsliv och kommun tillsammans med att utveckla det lokala näringslivsklimatet. Det finns olika samarbetsforum för diskussion och erfarenhetsutbyte, bland annat en näringslivs-beredning och olika typer av företagarträffar. Representanter från kommunen gör även företagsbesök för att få inblick i varje enskilt företags förutsättningar.

Stockholm Business Alliance

If you are interested in business opportunities in Scandinavia the municipality of Nynäshamn is a good alternative. Nynäshamn is a part of Stockholm Business Alliance, where 55 municipalities collaborate to provide you as an expert, investor or entrepreneur with the best possible assistance in your establishment process. We offer advice, networking opportunities and practical assistance, free of charge, to companies setting up or expanding business operations in the region. Visit www.investstockholm.comexternal link, opens in new window for more information.

Sidan granskad 2020-04-15

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp