Lyssna på sidan Lyssna

Det lokala näringslivet

Näringslivet i Nynäshamn uppvisar en rik variation av företag. De flesta är småföretag och de största branscherna är byggverksamhet och handel.

Det finns närmare 3000 verksamma företag i Nynäshamn, och antalet ökar varje år. De branscher som sysselsätter flest personer i Nynäshamn är byggverksamhet, handel samt industri och tillverkning.

Majoriteten är enskilda firmor

Majoriteten av företagen i Nynäshamn är enskilda firmor och relativa andelen företagare är nästan 5 procentenheter högre än i riket. Det finns nästan 900 arbetsgivare i kommunen.

Totalt 67 procent av företagen har en person sysselsatt, 23 procent har 2-4 anställda, 8 procent har 5-9 anställda och 2 procent av företagen har mer är 10 sysselsatta. Andelen egenföretagare men även företag som anställer mera än 10 personer har ökat de senaste åren.

Tio arbetsgivare med över 50 anställda

Nynäshamn har få stora arbetsplatser. Nynäshamns kommun är den största arbetsgivaren med cirka 2 000 anställda. Det finns tio arbetsgivare som har över 50 anställda. Oljeraffinaderiet Nynas AB och är det största företaget i kommunen.

Källa: SCB

Lokala näringslivsorganisationer

Det finns en rad lokala näringslivsorganisationer i Nynäshamns kommun. Nedan hittar du kontaktinformation.

Företagarna Nynäshamn

Företagarna Nynäshamn arbetar för ett gott företagarklimat och ett rikt näringsliv i Nynäshamn genom att skapa opinion, bjuda in till möten och föra näringslivets talan i olika offentliga sammanhang. Företagarna är en ideell organisation som verkar för småföretagarna och är politiskt obunden. Idag har organisationen cirka 300 medlemmar från olika branscher i Nynäshamn.

» Läs mer om Företagarna i Nynäshamnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Nynäshamns stadskärneförening

Stadskärneföreningen jobbar för att utveckla och förädla stadskärnan genom samverkan mellan kommun, fastighetsägare, näringsidkare och övriga intressenter. Målet är att säkerställa en levande stadskärna genom att kontinuerligt förbättra butiksutbud, service, trygghet, arbetsplatser och boende. För att samordna arbetet med utvecklingen finns en centrumledare.

» Läs mer om Nynäshamns stadskärneföreninglänk till annan webbplats 

Handelskammaren Östra Södertörn

Stockholms Handelskammarens lokalkommitté för Nynäshamn, Haninge och Tyresö kommuner.

» Läs mer om Handelskammaren Östra Södertörnlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan granskad 2020-04-15

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp