Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Nyheter kring näringsliv och arbete

 • 2020-07-02
  Kommunen i samverkan med bostadsbolag för att snygga till utemiljön
  En del i årets sommarjobbssatsning är projektet ”Tillsammans för Nynäshamn”. Inom ramen för projektet samarbetar kommunen bland annat med de tre fastighetsbolagen Balder, Amasten och Nynäshamnsbostäder för att förbättra utomhusmiljön i delar av Ösmo och på Backlura.
 • 2020-06-17
  Nytt äldreboende upphandlas
  Socialnämnden har beslutat att upphandla ett nytt vård- och omsorgsboende i Nynäshamns tätort med mellan 50-60 nya platser som ska vara klart senast år 2025. Men först måste även kommunstyrelsen behandla frågan.
 • 2020-06-17
  Hemester-kampanjen ”Plats för livet”
  Man står på en klippa vid vattnet i solnedgången. En av Nynäshamns kommuns marknadsföringssatsningar i år, är reklamkampanjen ”Plats för livet”. Syftet är att visa upp vårt fantastiska utbud av aktiviteter, locka till besök, stärka vårt varumärke och bidra till ett ökat kunderlag till kommunens företagare inom besöksnäringen.
 • 2020-06-11
  Sommarjobbare tillverkar skyddsutrustning
  På grund av coronapandemin har årets sommarjobbsatsning behövt tänka kreativt. Vi har besökt 18 glada, blixtsnabba, engagerade sommarjobbare som arbetar med att tillverka skyddsvisir och skyddsförkläden som sedan skänks till socialförvaltningen.
 • 2020-06-09
  Satsning på digital samordning av båtturer möjliggör fler resor i skärgården
  Stockholm Archipelago, som Nynäshamns kommun är en del av, tilldelas 150 000 kronor ur Region Stockholms regionala hållbarhets- och skärgårdsanslag för ett pilotprojekt som ska underlätta resor i skärgården.
 • 2020-06-09
  Ännu en last med containrar till Norvik - denna gång på räls
  Ännu en historisk dag i Stockholm Norvik Hamn. I dag anlände det allra första containertåget till hamnen.
 • 2020-06-09
  Nynäshamn beviljas 8,2 miljoner för hållbar utveckling
  Foto: Scandinav/ Calle Bredberg Nynäshamns kommun beviljas 8,2 miljoner kronor från Europeiska socialfonden för ett projekt tillsammans med det lokala näringslivet inom området hållbar utveckling. Projektet kommer att medverka till en bättre lokal livsmedelsförsörjning genom utbildningsinsatser och en digital plattform för gröna företag, livsmedelsföretag och besöksnäring.
 • 2020-06-03
  18,2 miljoner för att stärka kompetenser i coronadrabbade branscher
  EU-flagga med texten Europeiska Socialfonden Nynäshamns kommun har beviljats projektmedel av ESF, Europeiska sociala fonden. 18,2 miljoner kronor till kompetensutveckling för anställd, permitterad och varslad personal i coronadrabbade branscher. Projektet heter Växtkraft Södertörn och drivs av Campus Nynäshamn i samverkan med kommunens tillväxtavdelning.
 • 2020-05-27
  Första containerfartyget till Norvik
  Containerfartyg kommer in i Norvik hamn Det var ett historiskt ögonblick när Sveriges nya godshamn, Stockholm Norvik Hamn, tog emot det allra första containerfartyget. Hälften av Sveriges konsumtion sker i Stockholmsregionen och nu ökar möjligheten att transportera gods sjövägen så nära slutdestinationen som möjligt.
 • 2020-05-26
  Fortsatt uppåt för Nynäshamns företagsklimat
  Graf som visar omdömet från företagen Företagsklimatet i Nynäshamn får även i år bättre betyg och ökar mest bland Södertörnskommunerna. Det visar Svenskt näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet.
 • 2020-05-15
  Kreativa lösningar i årets sommarjobbssatsning
  Ungdomar tittar in i kameran och gör tummen upp. På grund av den nuvarande situationen har årets sommarjobbsatsning behövt tänka kreativt. Jobb som skådespelare, simskollärare och tillverkning av skyddsförkläden är exempel på nya lösningar som kommunen tagit fram för att ingen ska bli utan.
 • 2020-05-11
  Vi söker gruppledare för sommarjobbande ungdomar
  Nu har du chansen att söka jobb som gruppledare. Är du mellan 18-21 år, bor i Nynäshamns kommun och har goda ledaregenskaper? Då är det dig vi söker!
 • 2020-04-29
  Hur går det för ditt företag?
  Både Länsstyrelsen och kommunen vill veta hur det går för företagen i Nynäshamn under coronakrisen. Dels för att kunna sätta in rätt stödinsatser och dels för att dra lärdomar inför framtiden. Därför finns nu två enkla webbenkäter för dig som företagare. Du svarar helt anonymt.
 • 2020-04-27
  Företagen sköter sig föredömligt
  I helgen gjorde Södertörns miljö- och hälsoskyddsförbund (Smohf) tillsyn på flera av Nynäshamns restauranger och serveringar, för att se så att företagen genomför åtgärder för att minska smittspridningen i enligt med de nya reglerna och det ser bra ut.
 • 2020-04-22
  Nynäshamn bäst i Stockholmsregionen på markupplåtelse
  Nynäshamns företagare har tyckt till om hur de upplever kommunens service. Inom området Markupplåtelse får Nynäshamns kommun bäst betyg av alla 55 kommuner inom Stockholm Business Alliance (SBA) och näst bäst betyg i Sveriges Kommuner och Regioners (SKR) stora rankning. Det visar undersökningen Insikt 2019 som är ett viktigt verktyg i Nynäshamns kommuns arbete för ett bättre företagsklimat.
 • 2020-04-21
  Årets kryssningssäsong framflyttad
  Den internationella kryssningssäsongen i Stockholms hamnar och Östersjön är för närvarande framflyttad på grund av covid-19. Det skriver Stockholms Hamnar, som ansvarar för kryssningsfartygen i bland annat Nynäshamn, på sin webbplats.
 • 2020-04-06
  Drömmen om padeltennis i Nynäshamn blir verklighet
  Nu finns det snart en ny möjlighet till motion och rekreation i kommunen då planer på padelhall i Nynäshamns kommun blir verklighet. Det är i den gamla idrottshallen på Nynäshamns gymnasium som banorna ska byggas.
Sidan granskad 2017-04-12

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp