Lyssna på sidan Lyssna

Nyheter kring näringsliv och arbete


 • Efterlängtat omsättningsbaserat stöd till enskilda firmor på gång
  Många enskilda firmor har drabbats hårt i spåren av coronapandemin och har haft mycket begränsade möjligheter att ta del av de omfattande stöd som satts in för att minska de ekonomiska effekterna av pandemin. Den 9 september 2020 meddelade Regeringen ett förslag som syftar till att komma till rätta med just det.

 • Välkommen till ett fördjupningstillfälle inom upphandling
  Logotyper från Nynäshamns kommun, Upphandling Södertörn och Haningen kommun Tidigare i september arrangerade vi grundintroduktion i upphandling och nu kommer vi bjuda in till fördjupningstillfällen. Här kommer du få lära dig mer ingående om olika delar av upphandlingsprocessen och få tips och råd. Träffarna leds av representanter från Upphandling Södertörn och du kommer kunna ställa frågor till de medverkande både före och under mötet. Varmt välkommen med din anmälan.

 • Nynäshamn tappar placeringar trots bättre betyg från företagen
  Idag släpps Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Resultatet visar att Nynäshamn tappar 18 placeringar och hamnar på plats 219 – trots att företagsklimatet enligt mätningen är det bästa på nio år.

 • Stort tack till alla Nynäshamns företagare
  Porträtt på Jonas Karlsson Mina nästan 6 år i Nynäshamns kommun har varit den mest lärorika och värdefulla perioden i mitt arbetsliv.

 • Välkommen till digitala upphandlingsseminarier
  Logotyper från Nynäshamns kommun, Upphandling Södertörn och Haningen kommun Nu har du som företagare möjlighet att lära dig mer om upphandling. Under hösten arrangeras digitala seminarier där du både får en grundintroduktion inom ämnet upphandling men även tillfälle att fördjupa din kunskap inom olika delar av upphandlingsprocessen. Träffarna leds av representanter från Upphandling Södertörn och du kommer kunna ställa frågor till de medverkande både före och under mötet. Varmt välkommen med din anmälan.

 • Näringslivets galafest 2020 ställs in
  Arrangörerna av Galafesten, det vill säga Företagarna Nynäshamn, Nynäshamns Stadskärneförening och Nynäshamns kommun har beslutat att ställa in Galafesten 2020, med anledning av coronaviruset Covid-19 och gällande restriktioner. Även om dessa ändras, bedömer arrangörerna inte att festen skulle gå att genomföra på det sätt som önskas, med de antal gäster som vill komma.

 • Kommunen i samverkan med bostadsbolag för att snygga till utemiljön
  En del i årets sommarjobbssatsning är projektet ”Tillsammans för Nynäshamn”. Inom ramen för projektet samarbetar kommunen bland annat med de tre fastighetsbolagen Balder, Amasten och Nynäshamnsbostäder för att förbättra utomhusmiljön i delar av Ösmo och på Backlura.

 • Nytt äldreboende upphandlas
  Socialnämnden har beslutat att upphandla ett nytt vård- och omsorgsboende i Nynäshamns tätort med mellan 50-60 nya platser som ska vara klart senast år 2025. Men först måste även kommunstyrelsen behandla frågan.

 • Hemester-kampanjen ”Plats för livet”
  Man står på en klippa vid vattnet i solnedgången. En av Nynäshamns kommuns marknadsföringssatsningar i år, är reklamkampanjen ”Plats för livet”. Syftet är att visa upp vårt fantastiska utbud av aktiviteter, locka till besök, stärka vårt varumärke och bidra till ett ökat kunderlag till kommunens företagare inom besöksnäringen.

 • Sommarjobbare tillverkar skyddsutrustning
  På grund av coronapandemin har årets sommarjobbsatsning behövt tänka kreativt. Vi har besökt 18 glada, blixtsnabba, engagerade sommarjobbare som arbetar med att tillverka skyddsvisir och skyddsförkläden som sedan skänks till socialförvaltningen.

 • Satsning på digital samordning av båtturer möjliggör fler resor i skärgården
  Stockholm Archipelago, som Nynäshamns kommun är en del av, tilldelas 150 000 kronor ur Region Stockholms regionala hållbarhets- och skärgårdsanslag för ett pilotprojekt som ska underlätta resor i skärgården.

 • Ännu en last med containrar till Norvik - denna gång på räls
  Ännu en historisk dag i Stockholm Norvik Hamn. I dag anlände det allra första containertåget till hamnen.

 • Nynäshamn beviljas 8,2 miljoner för hållbar utveckling
  Foto: Scandinav/ Calle Bredberg Nynäshamns kommun beviljas 8,2 miljoner kronor från Europeiska socialfonden för ett projekt tillsammans med det lokala näringslivet inom området hållbar utveckling. Projektet kommer att medverka till en bättre lokal livsmedelsförsörjning genom utbildningsinsatser och en digital plattform för gröna företag, livsmedelsföretag och besöksnäring.

 • 18,2 miljoner för att stärka kompetenser i coronadrabbade branscher
  EU-flagga med texten Europeiska Socialfonden Nynäshamns kommun har beviljats projektmedel av ESF, Europeiska sociala fonden. 18,2 miljoner kronor till kompetensutveckling för anställd, permitterad och varslad personal i coronadrabbade branscher. Projektet heter Växtkraft Södertörn och drivs av Campus Nynäshamn i samverkan med kommunens tillväxtavdelning.

 • Första containerfartyget till Norvik
  Containerfartyg kommer in i Norvik hamn Det var ett historiskt ögonblick när Sveriges nya godshamn, Stockholm Norvik Hamn, tog emot det allra första containerfartyget. Hälften av Sveriges konsumtion sker i Stockholmsregionen och nu ökar möjligheten att transportera gods sjövägen så nära slutdestinationen som möjligt.

 • Fortsatt uppåt för Nynäshamns företagsklimat
  Graf som visar omdömet från företagen Företagsklimatet i Nynäshamn får även i år bättre betyg och ökar mest bland Södertörnskommunerna. Det visar Svenskt näringslivs mätning av det lokala företagsklimatet.

 • Kreativa lösningar i årets sommarjobbssatsning
  Ungdomar tittar in i kameran och gör tummen upp. På grund av den nuvarande situationen har årets sommarjobbsatsning behövt tänka kreativt. Jobb som skådespelare, simskollärare och tillverkning av skyddsförkläden är exempel på nya lösningar som kommunen tagit fram för att ingen ska bli utan.
Sidan granskad 2017-04-12

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp