Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Vad vi gör

Vill du vara med? Du får vara med. Vi gör det tillsammans! På den här sidan kan du läsa mer om oss och vad vi gör.

Vi fritidsledare jobbar traditionellt och utåtriktat med ungdomar i årskurs 7 och upp till 19 år. Det innebär att vi bedriver två ungdomsgårdar samtidigt som vi arbetar mot skolor via punktinsats och skolbesök, föreningar, studieförbund samt med sociala medier där vi möter ungdomar i på deras egna arenor. Syftet med det är att vi vill fånga upp och få med oss ungdomarna, så att de själva formar sin fritid. En aktiv fritid bidrar till en bättre hälsa.

Vi har i dagsläget två ungdomsgårdar öppna, en i Ösmo och en i Nynäshamn centrum ” Villan ” för ungdomar i ålder 13-19 som vi ständigt håller på att utveckla.

Ösmo

(årskurs 7 - 9) Ungdomsgården Ösmo erbjuder är en klassisk fritidsgårdsverksamhet. Här kan du spela pingis, biljard, hänga i café, spela tv-spel eller bara vara och ha kul med dina kompisar. Vi kör även olika tema kvällar och andra aktiviteter utifrån ungdomarnas önskemål.

Villan i Nynäshamn

(årskurs 7- 19 år) Mötesplats för ungdomar som vi även kallar för allaktivitetshuset. Här erbjuder vi samma utbud som vi gör i Ösmo fast med lite till eftersom vi samverkar med andra aktörer som erbjuder aktiviteter till ungdomar. Vi har skapande verkstad, musikverksamhet "vägen ut", cafégrupp, dansworkshop, Schackklubben, datarum, stor altan på baksidan med lounge möbler. Fin gräsmatta plus en asfalt med en basketkorg som snart ska invigas.

Onsdagsvillan

Vi bedriver även en riktad verksamhet så kallad ”Onsdagsvillan”. Där jobbar vi med ungdomar med funktions variationer utifrån den klassiska fritidsverksamheten samtidigt med inkludering.

Utöver vårt sätt att arbeta som fritidsledare så jobbar vi även delvis i projektform det vill säga att ungdomar skapar/producerar sin egen fritid.
Vi vill att ”unga leder unga”. Äldre ungdomar leder och arrangerar åt yngre.

Vi genomför större arrangemang, turneringar och events exempelvis skolfesten, valborgsfesten, spontana idrotts turneringar med ungdomars medverkan.

Utveckling

Vi på Ung fritid vill utveckla fritidsutbudet och finnas på nya mötesplatser. Delaktighet, jämställdhet och integration ska genomsyra all vår verksamhet, samt att vi samverkar med andra aktörer, föreningar, studieförbund och skolor.

Vi tror också på att utveckla metoder som ”Unga leder unga” och därmed nå nya grupper. Syftet är att ungdomarna själva tar mer ansvar för sin fritid och blir producenter istället för konsumenter.

Sidan granskad 2019-07-01

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp