Lyssna på sidan Lyssna

Lövhagen och Strandvägen

Lövhagen är ett stort fritidsområde med gångvägar, skog, stränder, klippor, hav och gräsmattor. Här finns också café och vandrarhem.

Utsikt över vattnet.

Knappelskär i Nynäshamn.

Lövhagen är ett stort fritidsområde strax söder om i Nynäshamns tätort. Här finns både skog och gräsmattor, grusvägar och stigar. På Lövhagen kan du sola och bada från både klippor och sandstränder, plocka svamp och bär eller meta och grilla på någon av grillplatserna. I början av fritidsområdet ligger Lövhagens café och vandrarhem med servering, vandrarhem och stugor.

Strandvägen

Strandvägen går längs med havet och promenaden ut till Lövhagen är mycket populär både hos nynäshamnare och besökare. Vägen är smal och enkelriktad för bilar. Längs vägen finns utegym och offentliga toaletter. Det finns också ett fåtal parkeringsplatser en bit in längs Strandvägen. Här finns ingen gatubelysning. Strandvägen kallas också Ringvägen i folkmun.

Första pumpviken 

Första pumpviken ligger inte långt från parkeringen. Här finns en liten sandstrand där det går att bada och stora gräsmattor perfekta för brännboll eller picknick. Här finns också en grillplats.

Knappelskär

Följer man vägen söderut från första pumpviken kommer man till Knappelskär. Här har landhöjningen efter den senaste istiden skapat en landtunga som sticker ut i Gårdsfjärden och bjuder på en riktig naturupplevelse. Här finns både stenstrand och sandstrand. Det finns också grillplats och toaletter.

Längst ut på udden finns Knappelskärsgrottan. Här har hav och stenar under årtusendena gröpt ur en tunnel i klipporna. Grottan kräver en del klättring för att ta sig ner till. Man kan också nå den med båt från utsidan.

Skötsel

Lövhagens fritidsområde förvaltas av Nynäshamns kommun.

Löpare vid havet

Strandvägen i Nynäshamn, även känd som Ringvägen i folkmun.

Hitta hit

Till Lövhagen promenerar du via Strandvägen eller från Hamnvikens badplats. Sommartid går buss 783 till Lövhagen och buss 848 från Lövhagen. Det går också bra att köra bil, men observera att Strandvägen är enkelriktad. Fri parkering finns vid Lövhagens café. Det går inte att köra bil in i själva fritidsområdet.

Sidan granskad 2019-11-19

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp