Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Stadsodling i Stadsparken

Det odlas överallt, både i trädgårdar och på allmänna platser. Nu kan du odla i Stadsparken även om du saknar trädgård.

Barn som odlar i odlingslåda

Du får låna en eller två odlingslådor av kommunen. Vi ställer ut odlingslådorna i Stadsparken och fyller dem med jord. Du får så, vattna, rensa och naturligtvis skörda det du själv odlar. Frön, plantor och redskap ordnar du själv med. Växterna tillhör dig men platsen är fortfarande tillgänglig för alla besökare i Stadsparken.

Föreningar, företag och offentliga verksamheter är också välkomna att odla i odlingslådorna. Det enda som behövs är en ansvarig person som vi har kontaktuppgifter till.

Vill du odla i odlingslåda i Stadsparken?

Om du är intresserad av odla i odlingslådor i Stadsparken fyller du i anmälningsformuläret. Vi kontaktar dig och bestämmer gemensamt vilken eller vilka odlingslådor du vill använda för din odling. Tillsammans går vi igenom riktlinjerna för odlingen och skriver under brukaravtalet. Intresseanmälan är inte bindande och du behöver skriva på brukaravtalet innan du börjar odla.

Intresseanmälan stadsodlingBehandling av personuppgifter
Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden hanterar ovan nämnda personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna används för att kontakta dig och i förekommande fall för att skriva avtal med dig. Uppgifterna raderas när du säger upp ditt avtal eller om inget avtal skrivs. Läs mer på www.nynashamn.se/gdpr.

Vanliga frågor och svar om stadsodling

Vem får odla i odlingslådorna?

Alla får odla i lådorna; privatpersoner, företag, föreningar och offentliga verksamheter som till exempel skolor, förskolor eller gruppbostäder. Det vi behöver är en kontaktperson och ett påskrivet brukaravtal.

Var står odlingslådorna?

Lådorna står i Stadsparken i Nynäshamn.

Vad kostar det?

Det är gratis att låna odlingslådor och kommunen står för jord till lådorna. Du står själv för eventuell kostnad för frön, plantor och redskap.

Vem får ta av skörden?

Det är den som odlar som äger skörden, men området är inte inhägnat och alla har tillgång till det.

Vad är stadsodling?

Att odla i staden på stadens gemensamma ytor. Även historiskt har odling i staden varit ett sätt att bidra till husbehovet av exempelvis grönsaker och snittblommor. Idag är motivet oftast att få tillgång till närodlade grönsaker och att skapa en gemenskap med andra som har samma intresse.

Sidan granskad 2019-03-26

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp