Lyssna på sidan Lyssna

Stadsodling i Stadsparken

Det odlas överallt, både i trädgårdar och på allmänna platser. Även i år kan du låna en pallkrage från Nynäshamns kommun.

Barn som odlar i odlingslåda

Gör en intresseanmälan

Du som är intresserad av att odla i pallkragar på en offentlig plats i Nynäshamns Kommun kan göra en intresseanmälan till kommunens stadsträdgårdsmästare, Barbara Brass.

Tala om hur många ni är som vill odla och hur många pallkragar ni vill låna (helst fler än 10 stycken) och berätta vilken plats ni vill ställa dem på. Det är viktigt att stadsodlingen syns och bidrar till det allmänna välbefinnandet, ger möjlighet till samtal mellan intresserade kring odling i staden.

Om du är intresserad av odla i odlingslådor fyller du i anmälningsformuläret nedan. Vi kontaktar dig och bestämmer gemensamt vilken eller vilka odlingslådor du vill använda för din odling.

Intresseanmälan stadsodlingBehandling av personuppgifter
Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden hanterar ovan nämnda personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna används för att kontakta dig och i förekommande fall för att skriva avtal med dig. Uppgifterna raderas när du säger upp ditt avtal eller om inget avtal skrivs. Läs mer på www.nynashamn.se/gdpr.

Vanliga frågor och svar om stadsodling

Vem får odla i odlingslådorna?

Alla får odla i lådorna; privatpersoner, företag, föreningar och offentliga verksamheter som till exempel skolor, förskolor eller gruppbostäder.

Var står odlingslådorna?

Odlingslådorna ska stå på en offentlig plats i kommunen. Hör av dig till stadsträdgårdsmästaren så kommer vi gemensamt fram till en bra plats.

Vad kostar det?

Det är gratis att låna odlingslådor och kommunen står för jord till lådorna. Du står själv för eventuell kostnad för frön, plantor och redskap.

Vem får ta av skörden?

Det är den som odlar som äger skörden, men området är inte inhägnat och alla har tillgång till det.

Vad är stadsodling?

Att odla i staden på stadens gemensamma ytor. Även historiskt har odling i staden varit ett sätt att bidra till husbehovet av exempelvis grönsaker och snittblommor. Idag är motivet oftast att få tillgång till närodlade grönsaker och att skapa en gemenskap med andra som har samma intresse.

Sidan granskad 2020-04-07

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp