Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Stipendier

Ta chansen och nominera den person eller förening som under året har gjort betydelsefulla insatser för kulturen och föreningslivet i Nynäshamns kommun. Utmärkelserna Årets kulturprofil (person eller förening), ledare och förening är planerade att delas ut på Kulturfesten på Folkets Hus 1 september 2020. 
Hela arrangemanget framflyttat till November 2020

Tre stipendier på Kulturfesten

Nynäshamns kommun delar alltså ut stipendier i tre kategorier på Kulturfesten.

Om inte utdelningen kan genomföras på grund av coronapandemin kommer tid och plats för stipendieutdelningen att meddelas senare.

Årets Förening får stipendium på 15 000 kronor

Stipendiet utdelas som ett stöd, uppmuntran eller belöning till den förening, som under året på ett tydligt sätt arbetat för en stark gemenskap under demokratiska former, en stor tillgänglighet, ett brett engagemang och en god breddverksamhet främst för barn- och ungdom. Juryn kan också tilldela priset till en förening som under året gjort en speciellt uppmärksammad insats.

Årets Kulturstipendium är 10 000 kronor

Kulturstipendiet delas ut till en person eller en förening som befinner sig i ett utvecklingsskede av konstnärligt utövande. Syftet är att bidra till en person eller en grupps möjligheter att fortsätta förkovras och utvecklas inom sitt verksamhetsområde. Juryn tar även hänsyn till konstnärliga kvaliteter och verksamhetens omfattning.

Årets ledare får stipendium på 10 000 kronor

Stipendiet till Årets ledare tilldelas en person som är drivande i sin förening och genom sitt sätt att arbeta är en god förebild och ambassadör för andra föreningsaktiva. Personen är kreativ, nytänkande och lyfter andra människor. Ledarens arbete betyder mycket både för föreningen och för kommunen.

Så gör du

Gör så här om du vill nominera en person eller förening till någon av utmärkelserna:

  • Du väljer det stipendium du vill nominera till
  • Du skriver vilken person eller förening - som har gjort något positivt - du vill nominera samt din motivering till varför personen eller föreningen ska utses.
  • Du kan nominera fram till 15 Oktober.

När nomineringsperioden är avslutad går en jury från Kultur – och fritidsnämnden igenom alla förslag. Juryn utser därefter vinnaren som presenteras på Kulturfesten på Folkets Hus i Nynäshamn November 2020.

Om inte utdelningen kan genomföras som planerat på grund av coronapandemin kommer tid och plats för stipendieutdelningen att meddelas senare.

Årets förening »

Årets kulturperson/kulturförening »

Året ledare »

Sidan granskad 2020-06-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp