Lyssna på sidan Lyssna

Bibliotek

Nynäshamns biblioteks logotyp

I Nynäshamns kommun finns ett huvudbibliotek, två mindre bibliotek i Sorunda och Ösmo samt bokbussen Kulturbussen. På huvudbiblioteket finns också kommunens konsthall och bildarkiv. Läs om verksamheten på vår hemsida, se länk nederst på sidan.

I biblioteken finns ett stort urval av litteratur, tidningar, tidskrifter, ljudböcker, cd-skivor, filmer på dvd och andra medier. Via oss kan du också fjärrlåna fack- och kurslitteratur. På biblioteken kan du låna dator, skriva ut, kopiera. På huvudbiblioteket kan du även faxa och skanna. I släktforskarrummet på huvudbiblioteket finns möjlighet att söka i släktforskardatabaser.

Program och evenemang

På biblioteken anordnas ett flertal fasta aktiviteter under året som bokcirklar, filmcirkel och it-hjälp. Utöver det tillkommer ett antal programpunkter som te x författarbesök och föreläsningar. Vi har också en omfattande barnverksamhet på alla biblioteken.

Barnverksamhet

På alla biblioteken anordnas verksamhet speciellt riktad till barn och unga som bokfika, spelkvällar, sagostunder, skaparverkstad, babyrytmik, barnteater och mycket annat.

E-tjänster

Via bibliotekets hemsida kan du låna e-böcker och e-ljudböcker. Du kan söka, reservera och låna om via vår hemsida.

Boken kommer

Har du svårt att komma till biblioteket? Då kan du få böcker hemskickade till dig gratis med hjälp av Boken kommer. Vänd dig till ditt bibliotek så får du veta mer.

Kulturbussen

Kulturbussen kör fasta turer i Nynäshamns kommun till förskolor, skolor och lokala samlingspunkter där låntagare har långt till biblioteket. Bussen har faktaböcker och skönlittureratur för alla åldrar.

Litteraturpedagogen

Litteraturpedagogen verkar för utökad språkutveckling och läsinspiration. Målgrupper är barn och ungdomar i Nynäshamns kommun, deras föräldrar och lärare på förskolor och grundskolor.

Sidan granskad 2020-02-05

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp