Lyssna på sidan Lyssna

Covid-19 och hösten

Folkhälsomyndighetens rekommendationer kvarstår även under hösten. I en kommunikationskampanj som startade i början av september lyfter myndigheterna fram de olika rekommendationerna, vikten av att testa sig och att arbeta hemma.

Testa dig

Du som är sjuk med symtom på covid-19 uppmanas att boka provtagning för så kallad PCR-test. Provtagningen är viktig för din egen skull och för att smittspårningen ska fungera så bra som möjligt. Du som har varit frisk i mer än 14 dagar kan även boka tid för antikroppstest. På 1177.se finns information om testernalänk till annan webbplats.

Jobba hemma

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att de som har möjlighet att arbeta hemma fortsätter med det även under hösten. Det bidrar till minskad smittspridning samt minskad trängsel i kollektivtrafiken och underlättar för dem som måste ta sig till arbetet. Läs Folkhälsomyndighetens information om hemarbete under höstenlänk till annan webbplats.

Kollektivtrafiken

Folkhälsomyndighetens rekommendation är att i första hand gå, cykla eller använda andra färdsätt än kollektivtrafik och andra allmänna färdmedel. Den som behöver resa kollektivt bör hålla avstånd och i övrigt följa anvisningarna i kollektivtrafiken. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns information till resenärerlänk till annan webbplats.

Allmänna rekommendationer

De allmänna rekommendationerna kvarstår under hösten. De innebär bland annat att du ska stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk, tvätta händerna ofta med tvål och vatten och hålla en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus. På Folkhälsomyndighetens webbplats finns information om rekommendationernalänk till annan webbplats.

Här finns information om höstens kommunikationskampanj:

Sidan granskad 2020-09-10

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp