Hemleverans av varor

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du som är över 70 år eller tillhör en riskgrupp i största möjliga utsträckning ska begränsa dina nära kontakter med andra personer och därför undivika publika lokaler som till exemepl affärer.

Nynäshamns kommun erbjuder till och med den 30 juni hjälp med hemkörning av varor kostnadsfritt från våra lokala butiker i hela Nynäshamns kommun.

Så här går det till:

• Du kontaktar butiken direkt och gör din beställning
  • Lämna leveransuppgifter samt eventuell portkod vid beställningen
  • Betalning sker enligt överenskommelse direkt till butiken (oftast via kort eller swish)
  • Kerstins Taxi hämtar beställningen i butiken och levererar till dig under helgfria vardagar.

Varor som INTE kommer att kunna erbjudas för hemleverans:

• Ingen form av läkemedel, varken receptfria eller receptbelagda
  • Tobak
  • Farligt gods så som till exempel kolsyrepatroner eller gasolflaskor
  • Eventuella övriga restriktioner så som tunga eller skrymmande varor hjälper butikerna till att guida och tala om vad som kan levereras.

Butiker som ingår i samarbetet

Här nedan har vi har listat de butiker som kan erbjuda beställning och betalning på distans och hemleverans till dörren via Kerstins Taxi.

400 Kvadrat

Betes

Blomstersnäckan

Coop Nynäshamn

• Det går bra att beställa per telefon: 010-741 74 57 eller via epost: nynashamn.bc@coop.se och använd då gärna Coops beställningsformulär.PDF
  • Beställningen ska vara lämnad senast kl 12 för leverans dagen efter, helgfria veckodagar. För leverans måndag måste beställningen göras fredagen i veckan innan.
  • Betalning sker via swish. Om en anhörig vill sköta betalningen går det också bra. Betalningen måste då vara gjord senast kl 20.00 dagen före leverans.
  • Var gärna extra tydlig vid beställning av dina varor så som storlek, varumärke och antal så att du får hem rätt.

Grönväxtriket

Jysk Nynäshamn

Klackenberg Böcker & Papper

Konstartera/Konstpoolen

Lantbodens Hund & Hälsa

Lek & Babyhörnan

Nynäs Djurbod

Rakel & Lea, smycken och klockor

Rappes mode

Skinny

Sound & Living

Specsavers Nynäshamn

Systrarna Deckarts Blommor

Tess mode

Tygmans

Ösmo Plantshop

Handla mat online

Det finns flera olika möjligheter att handla mat online för att antingen få den hemkörd av butiken mot en mindre avgift eller att hämta färdigpackade matkassar i butiken. Både ica och coop erbjuder den typen av tjänster till boende i Nynäshamns kommen. Besök www.ica.selänk till annan webbplats eller www.coop.selänk till annan webbplats

De flesta apoteksvaror kan också beställas online.

Behov av handlingshjälp

Om du inte har möjlighet att handla mat online och inte heller har någon i din närhet som kan hjälpa dig kan du ansöka om hjälp med inköp via kommunens biståndshandläggare. Handläggarna kontaktar du via 08-520 680 00. Telefontider: måndag-torsdag klockan 9-10, torsdagar klockan 16-17.

Sidan granskad 2020-06-18

Sidansvarig: