Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Samlad information om coronaviruset

Här finns samlad information om kommunens arbete med anledning av coronaviruset, information om vad som gäller för företag och föreningar i kommunen samt tips och råd från ansvariga myndigheter. Du hittar även information om vad Nynäshamns kommun gör för att hjälpa, men också vilken hjälp du själv kan få eller bidra med som privatperson, näringsidkare eller förening.

Ställ dina frågor

Du som vill ställa dina frågor om coronaviruset utifrån kommunens roll kan ringa telefonnummer 08-520 680 58 till och med 3 augusti. Får du inget svar - lämna namn och telefonnummer så kontaktar vi dig.

Om coronaviruset på lätt svenska

Coronaviruset sprids just nu i samhället. Här kan du läsa mer om det.

Frågor och svar om coronaviruset

Vi har samlat vanliga frågor och svar om kommunens arbete med anledning av coronaviruset.
Här hittar du våra frågor och svar

Kommunens nyheter om coronaviruset

 • 2020-07-24

  Plan inför eventuella nya utbrott av covid-19


  Antalet personer som blir allvarligt sjuka i covid-19 har minskat men Folkhälsomyndigheten uppger att det finns risk för att nya lokala och regionala utbrott blossar upp i Sverige. Länsstyrelserna har därför fått uppdraget att ta fram en plan inför eventuella nya utbrott.
 • 2020-07-22

  Boka tid för provtagning på 1177.se


  Nynäshamns kommuns kontaktcenter får en del frågor om provtagning av covid-19. Bokning sker på webbplatsen 1177.se där det även finns information om testerna.
 • 2020-07-16

  Äldreboendena fortsätter med nuvarande besöksrutiner


  Nu är Socialstyrelsen klar med sina uppdaterade rekommendationer gällande besök på landets äldreboenden. Råden är att i första hand ta emot besök utomhus. Då Nynäshamns kommun redan har den rutinen kommer det inte att införas några förändrade besöksrutiner under sommaren.
 • 2020-06-24

  Covid-19 och värmebölja


  I år kan en värmebölja innebära en ytterligare påfrestning på en redan ansträngd situation. Folkhälsomyndigheten har därför tagit fram råd kring hur du ska förbereda dig för att vara uppmärksam på både värmen och covid-19.
 • 2020-06-18

  Utökad användning av skyddsutrustning


  Som ett komplement till andra smittförebyggande åtgärder kommer personalen inom socialförvaltningens verksamheter använda visir under sommaren. Syftet är att förhindra att symtomfri personal smittar brukare eller tvärtom. Beslutet är en försiktighetsåtgärd eftersom det under sommaren förekommer fler vikarier.
Sidan granskad 2020-07-09

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp