Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Medborgarlöften

Nynäshamns kommun har tillsammans med Polisen och Södertörns brandförsvarsförbund kommit fram till gemensamma medborgarlöften för 2019. Syftet är att öka tryggheten och minska brottsligheten i Nynäshamns kommun.

Nynäshamns kommun har tillsammans med Polisen och Södertörns brandförsvarsförbund kommit fram till gemensamma medborgarlöften för 2019. Under året lovar parterna att arbeta för att öka den upplevda tryggheten på utpekade platser som trafikmiljöer, centrumdelar och centrala gångvägar till och från allmänna kommunikationer.

Aktiviteter som ska genomföras år 2019 är:

  • Möten med invånare och näringsliv på centrala platser i de olika kommundelarna. Det för att skapa förutsättningar för en god dialog.
  • Riktade polisinsatser och trafikkontroller för att förbättra trafikmiljön och minska de upplevda ordningsstörningarna till följd av trafik.
  • Trygghetsvandingar för att inventera belysning och skador vid gångvägar som leder till och från centrala kommunikationer.

Första punkten - att träffas i de olika kommundelarna - genomförs på fyra olika platser dagarna 16-17 april. På plats finns representanter från Polisen, räddningstjänsten och Nynäshamns kommun.

Träffarna tisdag 16 april:

  • Nynäs gårds station, klockan 16-18.
  • Segersängs station klockan 16-18.

Träffarna onsdag 17 april:

  • Ösmo station klockan 16-18.
  • Utanför Konsum i Sorunda klockan 16-18.

Ytterligare träffar kommer att genomföras hösten 2019. Punkt två - att genomföra riktade polisinsatser och trafikkontroller - genomförs löpande. Punkt tre - trygghetsvandringen - kommer att genomföras hösten 2019.

Trygghetsundersökningar

Med jämna mellanrum genomförs så kallade Trygghetsmätningar där invånare erbjuds att svara på frågor om upplevda problem, oro för att utsättas för brott och om upplevda brott. Resultatet ligger till grund för Polisens och kommunens arbete med brottsförebyggande åtgärder. Här kan du läsa den senaste Trygghetsmätningen från 2018PDF (länkar till undersökningen).

Sidan granskad 2019-03-21

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp