2018-10-22

Klart vilka som ska styra i Nynäshamn

Nu är det klart vilka som ska styra i Nynäshamn. Det blir ett styre beståendeav Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna med stöd av Sorundanet Nynäshamns kommunparti och Pensionärspartiet.

De senaste fyra åren har Socialdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet styrt i Nynäshamn med stöd av Vänsterpartiet och Pensionärspartiet. Kommande mandatperiod styr alltså Moderaterna (10 mandat), Liberalerna (2 mandat), Centerpartiet (2mandat) och Kristdemokraterna (2 mandat) med stöd av Sorundanet Nynäshamns kommunparti (4mandat) och Pensionärspartiet (1 mandat). Tillsammans har de 21 mandat i kommunfullmäktige som totalt har 41 mandat. Moderaterna får posten som kommunstyrelsens ordförande.

Alliansstyret får alltså stöd av Sorundanet Nynäshamns kommunparti och Pensionärspartiet.

- Det innebär att vi är överens om hur platserna ska fördelas och om delar av politiken samt att de inte ska bidra till att fälla den styrande koalitionens budget. I övrigt är det fritt för Sorundanet och Pensionärspartiet att bedriva oppositionspolitik, säger kommunstyrelsens tillträdande ordförande Harry Bouveng (M).

Det nya kommunfullmäktige sammanträder första gången 31 oktober då även ny kommunstyrelse kommer att väljas. På fullmäktige i november fattas beslut om skattesatsen och på fullmäktigesammanträdet i december tas beslut om budgeten samt vilka politiker som ska sitta i nämnderna.

Här finns Valmyndighetens information om mandatfördelningen i Nynäshamn.
länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

-----------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta gruppledarna för respektive parti:
Harry Bouveng (M), 076-125 81 93, harry.bouveng@nynashamn.se*
Daniel Adborn (L), 076-125 81 72, daniel.adborn@nynashamn.se
Antonella Pirrone (KD ,076-527 25 66, antonella.pirrone@nynashamn.se
Maria Gard Günster (C), 072-250 81 83,
maria.gard-gunster@nynashamn.se

Gruppbild på den styrande koalitionen.

Bilden från vänster: Harry Bouveng (M), Antonella Pirrone (KD), Daniel Adborn (L), Maria Gard Günster (C).

Sidan granskad 2018-10-22

Sidansvarig: