2018-10-16

Nynäshamns kommun satsar på personalcyklar - ”Bra för hälsan och miljön”

Nynäshamns kommun satsar på personalcyklar, så kallade förmånscyklar, till kommunens medarbetare. Till ett förmånligt pris erbjuds personalen allt från vanliga standardcyklar till racercyklar och elcyklar. – Vi vill uppmuntra till en hälsosam livsstil samtidigt som cyklarna är bra för miljön, säger Mona Bjurén, enhetschef på Nynäshamns kommuns HR-avdelning.

Erbjudandet gäller alla cirka 1 600 tillsvidareanställda i Nynäshamns kommun. Varje månad kommer en summa att dras av på bruttolönen, som är olika beroende på vilken cykel man väljer, och efter tre år kan cykeln antingen
lämnas tillbaka eller köpas till ett restvärde. Bruttolöneavdraget innebär att
kostnaden för cykeln blir lägre än om den köps direkt i butik.

I dag tisdag den 16 oktober visar kommunens samarbetspartner upp en mängd modeller för medarbetarna som då får möjlighet att testa cyklarna och ställa frågor.

– Vi vill erbjuda medarbetarna ökade möjligheter till motion, öka andelen hållbara resor och samtidigt vara en attraktiv arbetsgivare, säger Mona Bjurén.

------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta gärna:
Mona Bjurén, enhetschef Nynäshamns kommuns HR-avdelning,
076-125 84 59, mona.bjuren@nynashamn.se

Man, barn och cykel står på en klippa intill vatten.

Foto: Johan Gustafsson.

Sidan granskad 2018-10-16