2018-09-12

Kampanj ska minska hastigheten vid skolorna i Nynäshamn

Hastigheten behöver sänkas vid skolorna i Nynäshamn. Därför genomför Nynäshamns kommun nu en kampanj där bland annat mobila vägskyltar föreställande barn ska få bilister att sänka farten.

Fyra barn med hastighetskyltar

Nynäshamns kommun kommer under hösten att genomföra en
kampanj som ska få bilister att sänka hastigheten vid kommunens skolor. Mobila vägskyltar - föreställande barn som visar vilken hastighet som gäller - placeras ut, föräldrar ska få information om vikten av att ta det lugnt vid skolorna och invånare ska via webb och sociala medier uppmanas att visa hänsyn när de passerar ett skolområde.

– Vi har fått information om att hastigheterna på vägarna vid våra skolor ofta är alldeles för höga. Barnen är det viktigaste vi har så vi vill påverka bilisterna så att de kör försiktigt kring våra skolor. Därför genomför vi den här kampanjen, säger Johan Augustsson (S), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

Skyltarna, som är en meter höga, kommer att flyttas runt mellan kommunens skolor under hela hösten.

– Området runt våra skolor ska vara tryggt och det här är ett sätt att förbättra säkerheten för våra elever. Att skyltarna flyttas mellan skolorna gör att vi förhoppningsvis ökar medvetenheten hos bilister runt om i hela kommunen, säger Annika Setterquist, avdelningschef för Nynäshamns kommuns grundskolor.

Bilden på de fyra vägskyltarna är fri att använda.

--------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta gärna:
Annika Setterquist, avdelningschef för Nynäshamns kommuns grundskolor, 076-125 80 93, annika.setterquist@nynashamn.se
Johan Augustsson (S), ordförande barn- och utbildningsnämnden i Nynäshamn, 076-125 81 53, johan.augustsson@nynashamn.se

Sidan granskad 2018-09-12

Sidansvarig: