Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Intervju med Daniel Adborn

Daniel Adborn (L) har varit ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden i fem år. Efter årsskiftet fortsätter han sitt uppdrag.

Daniel Adborn

Foto: Mattias Hansson/HG Bild

Daniel Adborn (L) är sedan 2013 ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden. Han är också ledamot i kommunfullmäktige och vice ordförande i kommunstyrelsen. Efter årsskiftet fortsätter han sina uppdrag. Tidigare styrde Liberalerna i en koalition med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Efter valet är det Moderaterna, Centern, Liberalerna och Kristdemokraterna som styr. Daniel tar med sig både gamla erfarenheter och nya ambitioner in i den kommande mandatperioden.

"Vi har mycket att vara stolta över i Nynäshamn"
- Jag vill fortsätta utveckla Nynäshamns kommun. Vi behöver fler bostäder, mer företag och företagare och utökad kollektivtrafik. Men vi måste också värna om de fantastiska miljöer och naturområden vi har, och säkerställa att vi fortsätter ha dem i framtiden. Vi har mycket att vara stolta över i vår kommun, och bättre ska det bli, säger Daniel Adborn (L).

Vilka förändringar kommer det att bli med den nya majoriteten tror du?
- Jag tror det kommer märkas att det skett ett majoritetsskifte, men det kommer nog att märkas mer i de små sakerna, än i de stora. När vi fattar långsiktiga strategiska beslut så brukar det oftast vara tillsammans med en stor majoritet av samtliga partierna.

Du har erfarenhet av att vara ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden sedan tidigare. Vilka uppgifter är viktigast?
- Vi har många viktiga uppgifter inom miljö- och samhällsbyggnadsnämnden som berör alla invånare i kommunen dagligen. Men det jag känner att vi behöver fokusera lite extra på just nu är att fortsätta planläggandet av olika områden, ta väl hand om våra verksamhetsfastigheter och höja kundnöjdheten och servicegraden ännu mer. Här finns också vår största utmaning, att få upp takten i fastighetsunderhållet, på ett kontrollerat och genomtänkt sätt. Där har vi att göra i många år.

Engagerad småbarnspappa

Daniel Adborn har varit aktiv som politiker i tretton år. Precis innan han blev nämndordförande arbetade han som NO- och mattelärare. Han har också arbetat som IT-konsult och som utbildare inom elektronik och dataprogram. Han beskriver sig själv som nyfiken, engagerad och en tålmodig slutförare.

- Jag hoppas också att andra tycker att jag uppför mig lugnt och är inlyssnande, säger Daniel Adborn (L).

Vad gör du helst när du är ledig?
- Ledig är man inte så mycket, när man är småbarnsförälder och förtroendevald. Men främst så stänger jag av telefonen och busar med yngsta dottern. Sen är jag rätt förtjust i att hitta nya sätt att kombinera choklad eller vaniljkräm i bakverk, så det blir mycket bak hemma eller gå på fik.

Text: Lisa Olén

Namn: Daniel Adborn.
Ålder: 41.
Uppdrag i kommunen: Ordförande i miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, vice ordförande i kommunstyrelsen, ledamot i kommunfullmäktige.
Andra uppdrag: Vice ordförande i stadskärneföreningen, ombud i Alkärrsplans utveckling AB, ersättare i SMOHF, ersättare i Liberalernas Partiråd, Liberalt landsmötesombud bl.a.
Antal år som politiker: 13.
Familj: Sambo och två döttrar.
Fritidsintressen: Läsa böcker, datorspel, förhindra växkraften i trädgården, äta Pariserbullar.

Sidan granskad 2018-12-13

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp