Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Intervju med Antonella Pirrone

Hon drivs av passion, vilja och hjärtefrågorna är sjukvård och äldreomsorg. Hon kommer ursprungligen från Italien, älskar att laga mat och är en riktig fena på gamla Hollywoodfilmer. Här kan du läsa mer om Antonella Pirrone, socialnämndens nya ordförande.

Foto: Lennart Molin.

-Wow, det känns stort, utbrister Antonella när hon får frågan hur det känns. Jag efterträder en person som jag har stor respekt för, så uppdraget känns både utmanande och spännande! Mitt mål är att om fyra år kunna säga till mig själv att jag har gjort något bra och att det var värt det, säger Antonella Pirrone, ny ordförande i socialnämnden från årsskiftet.

I slutet av 90-talet flyttade Antonella från Italien till Sverige på grund av kärleken. Det var redan i Italien som intresset för äldrefrågorna började. Där bodde hon med sin sjuka farmor och det var då hon insåg vikten av en fungerande äldreomsorg och stödet till anhöriga. När hon senare flyttade till Sverige började hon arbeta som undersköterska och fick då upp ögonen för att det fanns många ensamma äldre personer här i Sverige. Då bestämde hon sig för att försöka göra skillnad och det som driver Antonella är passionen och viljan för frågorna.

Hur skulle du beskriva dig själv?
- Min mest framträdande egenskap är att jag är positiv. Men jag är också en utåtriktad, rak och pragmatisk person. Realistisk men samtidigt en visionär.

Vad tycker du är viktigast som ordförande?
- En ordförande är den som visar vägen för att nå ett gemensamt mål. Men jag ser socialnämnden som ett team och därför är det superviktigt att ordföranden omfamnar samtliga ledamöter oavsett partifärg.

Vad vill du uppnå som socialnämndens ordförande?
- Jag vill fortsätta det goda arbete som min företrädare gjort. Jag vill förbättra, utveckla och försöka göra vissa åtgärder som jag tycker är nödvändiga. Till exempel måste vi göra något åt den psykiska ohälsan i kommunen. Vi behöver också motarbeta ensamhet och utanförskap som drabbar både unga, vuxna och äldre personer.

Vilka blir utmaningarna?
- Att få pengarna att räcka till! Att få budgeten att gå i balans och samtidigt uppfylla de krav som vårt arbete innebär; alla människors rätt till ett värdigt och självständigt liv.

Vad gör du helst när du är ledig?
- När jag är ledig åker jag hem till Milano och hälsar på mamma och syrran. Annars lagar jag gärna en italiensk middag till mina vänner här i Sverige, spelar bridge, läser en god bok eller tittar på en bra film. Jag ser helst på gamla Hollywoodfilmer och min absoluta favoritfilm är Borta med Vinden.

Text: Marie Eriksson

Namn: Antonella Pirrone.
Ålder: 58.
Uppdrag i kommunen: socialnämndens ordförande, ledamot i fullmäktige, gruppledare för Kristdemokraterna i Nynäshamn, ledamot i KFR och ersättare i KPR.
Andra uppdrag: Ledamot i Tandvårdsberedningen och Landstingsfullmäktige. Ersättare i Färdtjänstnämnden.
Antal år som politiker: 14, därav 6 som kommunpolitiker.
Nuvarande arbete: Förbundssekreterare för det Kristdemokratiska Seniorförbundet.
Familj: Mamma, syster och systersonen.
Fritidsintressen: Bridge, filmer, matlagning, resor till hemlandet Italien.

Sidan granskad 2019-06-19

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp