Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

§ 126 Val av valberedning

Enligt kommunfullmäktiges arbetsordning väljer kommunfullmäktige på det första sammanträdet en valberedning för den nya mandatperioden. Valberedningen består av fem ledamöter och lika många personliga ersättare.

Anna Ljungdell (S) föreslog för för Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet, Liselott Vahermägi (S) som ordförande, Parwana Sohrabi (S) och Bo Persson (FP) som ledamöter, Whille Carlsson (S), Lars Lindberg (S) och Leif Öbrink (FP) som ersättare.

Harry Bouveng (M) föreslog för Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna, Agneta Tjärnhammar (M) som vice ordförande, Monica Kullman (M) som ledamot och Åke Jonsson (M) och Fredrik Brodin (M) som ersättare.

André Andersson (SD) meddelade att de inom partiet anser att SD borde ha en av de ordinarie platserna, samt en av ersättarplatserna i valberedningen då SD är det tredje största partiet i kommunfullmäktige och att SD utgör, i praktiken, det tredje blocket och då får alla tre block insyn i valberedningen. SD föreslår André Andersson (SD) som ledamot och Jan-Ove Andersson (SD) som ersättare.

Kommunfullmäktiges beslut

Kommunfullmäktige beslutade att välja Anna Ljungdells (S) och Harry Bouvengs (M) förslag till valberedning.

Dagordning

Vill du läsa ärendet i sin helhet gå till webbsidan Dagordning kommunfullmäktige 2013 med tillhörande tjänsteskrivelser.

Sidan granskad 2016-04-26
Sidansvarig: Malin Söderlund

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp