Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Frågor och svar från Antonella Pirrone (KD)

Här kan du se tidigare frågor som inkommit till Antonella Pirrone och som hon har besvarat.

2018-05-18

Fråga

Hur många miljarder får stat och kumuner in i pensionärskatt per år?

tjoe

Svar

Hej Tjoe,
 
Tack för din viktiga fråga.

Jag har försökt reda ut det du vill veta och informationen jag har fått är att det kostar ca 12 miljarder kr att ta bort skillnaden i beskattning mellan arbete och pension.
Svaret på Din fråga är då att det är 12 miljarder som staten får in på skillnaden i beskattningen.

Vi kristdemokrater tycker att även pensionärerna ska få ta del av samma skatteavdrag som arbetsgarna haft under alla dessa år, vilket vi även hade finansierat i höstbudgeten. Kommer vi att få väljarna och inte minst pensionärernas förtroende, kan vi äntligen bli av med snedfördelningen i beskattning lön respektive pension.

Vänligen,
Antonella Pirrone
Ordförande och gruppledare Kristdemokraterna i Nynäshamn

Återresons från frågeställaren

Tack för ditt svar på min fråga tror på dig.
tjoe

2014-12-19

Fråga

Varför heter det Nynäshamn?

PL

Svar

Hej PL,  

Förlåt mitt sena svar och tack för din intressant fråga. Ja, jag tackar dig för att just på grund av den, gjorde jag en lite research och har nu själv lärt mig varför min fina svenska hemstad heter Nynäshamn. denna text hittade jag på webben (källan: Wikipedia):   

"Namnet Nynäshamn kommer från Nynäs gods och är känt sedan 1644. Fram till slutet av 1800-talet var Nynäshamn ett mindre fiskeläge, där cirka 100 personer bodde år 1899. 1892 köpte Hjalmar Sjögren Nynäs gods och under de nästkommande åren var han en drivande kraft till att järnvägen till Stockholm, Nynäsbanan, byggdes och att Nynäshamn blev en hamn- och industristad. Redan 1850 fanns tankar på att etablera Nynäshamn som en uthamn till Stockholm, men först cirka 50 år senare blev tankarna verklighet."

Hoppas att du är nöjd med mitt svar och önskar dig en God Jul och ett Gott Nytt År.  

Vänligen,
Antonella Pirrone
Ordförande och gruppledare Kristdemokraterna i Nynäshamn

2014-09-16

Fråga

Hej

Finns det något sätt att stoppa förvandlingen av hela Sverige och även Nynäshamn till ett flyktingläger. Det ryktas om att Backlura skall bli ett Shariaområde och det innebär jätteproblem på kort och lång sikt, det kommer bli konflikter, våldsdåd med mera.

Nej, jag har INGET för dessa så kallade flyktingar som väller in och lever gott på bidrag i detta land och till råga på allt så skall vi anpassas efter dem och inte tvärtom, det är ju HELT befängt! Tycker ni politiker att deras stenålderskultur (hedersmord, tvångsgifte för barn, könsstympningar med mera) är bättre än svensk demokrati och livsstilen i detta land?

Jag vill veta om de styrande i Nynäs kommer att acceptera shariazoner i Nynäshamn, för då är det verkligen dags att flytta härifrån.

Tack och hälsningar

Joacim

Svar

Hej Joacim,

Tack för ditt e-mail.

I mitt fall kommer svaret från ett oppositionsparti med ett enda mandat, och inte som du önskar från de styrande i kommunen.

När det gäller flyktingfrågan rent generellt är det aktuella läget i Europa och världen riktigt oroande. Vi kan alla konstatera att Europa har en stor utmaning framför sig med den stora flyktingströmmen på väg hit från Afrika och Mellan Östern. Och visst kommer Sverige som en del av Europa och Nynäshamn som en del av Sverige att säkert bli påverkade.

När det gäller din fråga, har jag aldrig hört något sådant rykte och tror verkligen inte att ett sådant scenario skulle bli aktuellt i Nynäshamn. Rykten är gjorda för att bli större och större från öra till öra och de bör alltid tas med försiktighet.

Min åsikt om hedersmord och liknande är att de aldrig skall accepteras och med detta sagt hoppas att du fortsätter att vilja bo i Nynäshamn om du trivs och sådan är din önskan.

Vänligen,

Antonella Pirrone
Ordförande och gruppledare Kristdemokraterna i Nynäshamn

2014-04-17

Fråga

Hej!
Nu är det hög tid att få kännedom om dina tankar runt utvecklingen/upprustningen av Stora Vika och få ta del av hur du ser på Kalkbrottet som ett kommande rekreationsområde för kommunens innevånare och inte en deponiplats för miljöfarligt avfall ! Samtidigt vill jag passa på att bjuda in dig till Fjärilens dag den 14 eller 15 juni klockan 11 - 15.

Havsörnen

Svar

Hej,

tack för din fråga och förlåt mitt sena svar men som fritidspolitiker är jag ofta överbelastad.

På senaste tiden har jag läst om problematiken med SAKABs avfall i Stora Vika och den diskussionen som följde. Vi har inte tagit någon ställning om det ännu men vi förstår att det kan förekomma flera problem och av denna anledning vill vi få mera informationer. När och om detta med SAKAB blir klart kommer vi säkert att ta ställning och ge Stora Vikas invånarna vår syn på detta.

Jag har varit just för ett par månader sedan på ett möte som handlade om utvecklingen av Stora Vika och möjligheten att se till att den blir mycket mer attraktivare än den ser ut nu, något som vi kristdemokrater ser som mycket positivt.

Tack för inbjudan i juni men är tyvärr bortrest då, vi kan säkert hitta andra datum för att kunna komma och besöka Stora Vika och prata om framtidens visioner.

Vänligen,

Antonella Pirrone
Ordförande Kristdemokraterna i Nynäshamn
Gruppledare Kristdemokraterna i Nynäshamn

2014-04-09

Fråga

Här kommer då min fråga. Då Nynäshamn inte längre har något krematorium. Hur mycket kvicksilver utsläpp sparas då i kommunen?

Vem betalar transporterna fram och tillbaka till Skogskyrkogården?

Är det värdigt att transportera kroppen med flera resor? Var görs balsameringen? Här i Nynäshamn eller?

/CL

Svar

Hej CL,

ännu en gång tack för Din fråga.

Jag kan tyvärr inte svara på denna fråga eftersom tillhör inte mitt politiska område.

Troligen kan Svenska Kyrkan eller någon som arbetar i Miljö- och Samhällsbyggnadsnämnden ha svar på den.

Jag ber Dig då att vända Dig till dem som kan svara dessa frågor.

Vänligen,

Antonella Pirrone
Ordförande Kristdemokraterna i Nynäshamn
Gruppledare Kristdemokraterna i Nynäshamn

2014-04-09

Fråga

Vilka frågor kan man ställa till Dig då? Det framgår ju inte. Är det bara Religion frågor eller?
/CL

Svar

Hej och tack för Din fråga,

Kristdemokraterna är inget kyrkligt parti, och man behöver inte vara troende för att vara kristdemokrat. Tro och religion är en sak, och politik något annat. Självklart! Men som politisk organisation anser vi att det är viktigt att stå upp för en människosyn som har haft en central roll för Europas utveckling redan i  mer än två tusen år och är själva grunden för ett gott samhälle.

När det gäller då frågor som Du kan ställa till mig som kontaktperson för mitt parti i Nynäshamn, eftersom Du undrar om det, handlar det om allt som rör vårt politiska arbete i kommunen.  Jag ser fram emot att kunna ge ert svar på något Du undrar över.

Tyvärr händer fortfarande att vårt partinamn, Kristdemokraterna, orsakar lite missförstånd. Tack vore Ditt e-mail har jag nu kunnat förklara både för Dig och andra intresserade Nynäshamns invånare vad ordet  ”Krist”  i kristdemokraternas partinamn stå för.

Jo, det står för en politik som inspireras av en kristen människosyn och kristna etiska principer. Vi anser att alla människor har ett unikt och eget oskattbart värde. Vår politik präglas av medmänsklighet och solidaritet med dem som är mindre lyckligt lottade än andra.

Hoppas att jag har nu svarat på Din fråga om vad Du kan fråga mig som politiker. Som sagt , ser jag fram emot att kunna svara på någon fråga.

Vänligen,

Antonella Pirrone
Ordförande Kristdemokraterna i Nynäshamn
Gruppledare Kristdemokraterna i Nynäshamn

Sidan granskad 2018-05-21
Sidansvarig: Annie Skytt

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

twitterfrågeln i blått

Följ oss på Twitter @Nynashamnkommunlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för RSS
Kommunens logotyp