Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen

Valresultat 2014

Efter valresultatet i Nynäshamns kommun av 2014 års val bildade Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet majoritet med stöd av Vänsterpartiet och Pensionärspartiet.

Den 14 september 2014 var det val till riksdag, kommunfullmäktige och landstingsfullmäktige. I valen utser väljarna de företrädare som ska representera dem i de beslutande församlingarna under den kommande mandatperioden.

Efter det slutliga resultaten för alla tre valen fastställts inleddes förhandlingar mellan partierna i Nynäshamns kommun. Det blev ett styre bestående av Socialdemokraterna, Folkpartiet och Miljöpartiet med stöd av Vänsterpartiet och Pensionärspartiet.

De senaste fyra åren har Socialdemokraterna och Folkpartiet styrt i Nynäshamn med stöd av Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Kommande mandatperiod styr alltså Socialdemokraterna (11 mandat), Folkpartiet (3 mandat) och Miljöpartiet (3 mandat) med stöd av Vänsterpartiet (3 mandat) och Pensionärspartiet (1 mandat). Tillsammans har de 21 mandat i kommunfullmäktige som totalt har 41 mandat.

Slutresultaten i val till riksdag, kommun och landsting ser du genom att klicka på länkarna nedan. Du kan sedan göra en rad val för att till exempel se se hur nynäshamnarna, länet eller hela riket röstade. Det finns även uppgifter om valdeltagande, mandatfördelning, röstfördelning per parti och röstfördelning per valdistrikt.

Riksdagsvaletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kommunfullmäktigevaletlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Landstingsfullmäktigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan granskad 2018-01-15

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp