Såhär röstar du i valet

Allmänna val till riksdag, kommun och landsting sker i september vart fjärde år. Som väljare har du flera olika möjligheter att delta i valet.

Rösta på valdagen

På ditt röstkort som skickas hem till dig med post står det vilket valdistrikt och vilken vallokal du tillhör. På valdagen kan du endast rösta i din egen vallokal. Här hittar du vallokalerna i Nynäshamns kommun och vilka valdistrikt som tillhör dem.

Förtidsrösta

Du kan förtidsrösta från och med 22 augusti och fram till och med valdagen. Du kan förtidsrösta i vilken röstningslokal som helst i landet. Här hittar du röstningslokalerna i Nynäshamns kommun och öppettider.

Övriga sätt att rösta

Utöver att rösta på valdagen eller förtidsrösta har du möjlighet att

Viktig information

En viktig regel som gäller för alla sätt att rösta är att väljaren själv måste göra i ordning sin röst, dvs. lägga valsedeln i valkuvertet.

Du måste ha med en id-handling för att få rösta. Den som inte har någon id-handling kan låta någon annan person intyga väljarens identitet. Den person som intygar måste visa en id-handling.

Aktuellt om valet 2018

• 2018-09-25
    Valet i siffror
    Det fanns totalt 78 olika partier att rösta på i valet till kommunfullmäktige i Nynäshamn och vallokalerna hade öppet i närmare 22 000 minuter. Det är några av siffrorna som du kan ta del av i sammanställningen ”Valet i siffror”.
  • 2018-09-13
    Valet avslutat – det händer nu
    Valen till kommun, landsting och riksdag avslutades söndag kväll och det finns ett preliminärt valresultat. Men en hel del återstår innan effekterna av valet syns. Här reder vi ut hur gången ser ut.
  • 2018-09-11
    Rösträkning på onsdag
    Onsdag 12 september är den så kallade onsdagsräkningen. Då räknar Valnämnden i Nynäshamn röster från utlandet och förtidsröster som inte hann fram till vallokalerna på valdagen.
  • 2018-09-10
    Så röstade nynäshamnarna
    Rösterna till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdag är räknade och det finns ett preliminärt valresultat.
  • 2018-09-09
    Röstningen avslutad – följ rösträkningen för Nynäshamn
    Klockan 20 avslutades röstningen till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdag. Här kan du följa hur nynäshamnarna har röstat.
  • 2018-09-09
    I medier: valarbetare hotad
    Flera medier uppger att två valarbetare och en väljare i
    Nynäshamn har blivit hotade i en vallokal i Nynäshamn. – Det är lugnt i vallokalen nu och såväl polis som Nynäshamns kommun hanterar händelsen, säger Nynäshamns kommuns kanslichef Christian Wigren söndag eftermiddag.

• 2018-09-06
    Det gäller i och utanför vallokalen
    Det finns tydliga regler för vad som gäller i och utanför
    röstmottagningslokalerna för förtidsröstningen samt i vallokalerna på valdagen. Reglerna säger bland annat att partierna inte får bedriva valkampanj samt hur valsedlarna ska vara placerade.

• 2018-09-04
    Följ hur nynäshamnarna röstar
    Nu på söndag 9 september är det val till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdag. Här på nynashamn.se kan du under valkvällen och valnatten följa hur nynäshamnarna
    röstar.

• 2018-08-23
    Telefonnummer har bytt plats på röstkorten
    På röstkortet till valen den 9 september har har telefonnummer till kommuner och länsstyrelser bytt plats.
  • 2018-08-22
    Valdebatt och förtidsröstning på gymnasiet
    Den 3 september hålls en valdebatt på Nynäshamns gymnasium. Direkt efter debatten har eleverna möjlighet att förtidsrösta på skolan.
  • 2018-08-20
    Förtidsrösta från 22 augusti
    Den 9 september är det val till kommunfullmäktige,
    landstingsfullmäktige och riksdag. Om du vill förtidsrösta kan du göra det från den 22 augusti. /Read about the Election in other languages.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

• 2018-08-17
    Det vill politikerna med Nynäshamns kommun
    Den 9 september är det val till bland annat kommunfullmäktige. För att ge dig en överblick vad politikerna i kommunfullmäktige vill med Nynäshamns kommun har de fått svara på fyra frågor.
  • 2018-08-15
    Så jobbar kommunen med valen
    Den 9 september i år är det val till kommun, riksdag och
    landsting. I en kommun ansvarar Valnämnden för genomförandet av valen. Vad det innebär beskriver vi här, liksom länsstyrelsens och Valmyndighetens ansvar.

• 2018-08-13
    De allmänna valen närmar sig
    De allmänna valen – det vill säga val till kommunfullmäktige, riksdag och landstingsfullmäktige – är söndag den 9 september i år. Här får du bland annat information om olika sätt att rösta på, vallokaler och om vad valen handlar om.

• 2018-08-10
    The Election in other languages
    On 9 September 2018 is Election in Sweden. Here you can read how you vote in the elections to the Swedish Riksdag and to the municipal- and county councils.
  • 2018-06-08
    Röstmottagare sökes till valet 2018
    Den 9 september 2018 är det alltså val till riksdag, kommun och landsting. Nu söker vi dig som är intresserad av att arbeta som röstmottagare
Sidan granskad 2018-08-23