Så här röstar du i valet

Val till Europaparlamentet sker var femte år. Som väljare har du flera olika möjligheter att delta i valet.

Rösta på valdagen

På ditt röstkort som skickas hem till dig med post står det vilket valdistrikt och vilken vallokal du tillhör. På valdagen kan du endast rösta i din egen vallokal. Här hittar du vallokalerna i Nynäshamns kommun och vilka valdistrikt som tillhör dem.

Förtidsrösta

Du kan förtidsrösta från och med 8 maj till och med valdagen. Du kan förtidsrösta i vilken röstningslokal som helst i landet. Här hittar du röstningslokalerna där du kan förtidsrösta i Nynäshamns kommun samt öppettider.

Övriga sätt att rösta

Utöver att rösta på valdagen eller förtidsrösta har du möjlighet att:

Viktig information

En viktig regel som gäller för alla sätt att rösta är att väljaren själv måste göra i ordning sin röst, det vill säga att lägga valsedeln i valkuvertet.

Du måste ha med en ID-handling för att få rösta. Den som inte har någon ID-handling kan låta någon annan person intyga väljarens identitet. Den person som intygar måste visa en ID-handling.

Sidan granskad 2019-03-16

Sidansvarig: