2020-01-08

Campus Nynäshamn fortsätter utvecklas i rask takt - har beviljats två utbildningar

Campus Nynäshamn växer så det knakar. Myndigheten för Yrkeshögskolan har i dag meddelat att utbildningsanordnaren får en helt ny yrkeshögskoleutbildning för solenergitekniker och förtroendet att fortsätta den sällsynta utbildningen för bryggeritekniker. Det är första gången någonsin som Nynäshamn har två yrkeshögskoleutbildningar samtidigt.

– Vi satsar på yrkeshögskoleutbildningar eftersom det är den skolform som lyckas bäst med att få fram den kompetens som arbetslivet efterfrågar. Och då det finns en efterfrågan på just solenergitekniker och bryggeritekniker i Nynäshamn och resten av landet är vi stolta att vi har lyckats få utbildningarna till oss, säger Lasse Sahlin, utvecklingsledare Campus Nynäshamn.

Campus Nynäshamn fortsätter att utvecklas i oförminskad takt. Vid årsskiftet bytte skolan namn från Nynäshamns kompetenscentrum till Campus Nynäshamn, bland annat för att stärka kopplingen till det lokala näringslivet. Nu utökas utbudet av utbildningar. Myndigheten för Yrkeshögskolan har i dag gett beskedet att utbildningsanordnaren får en helt ny tvåårig yrkeshögskoleutbildning för solenergitekniker. Samtidigt får Campus Nynäshamn förtroendet att fortsätta den sällsynta tre terminer långa utbildningen för bryggeritekniker som startade första gången hösten 2018 i Nynäshamn.

– Den solcellsrelaterade arbetsmarknaden är en framtidsbransch i stort behov av utbildad arbetskraft med rätt kompetens och en bryggeritekniker är en efterfrågad yrkesperson som behövs för att producera kvalitetsöl. Så i dag har både vi och arbetslivet anledning av fira, säger Lasse Sahlin.

Utbildningarna startar hösten 2020. Utbildningen för solenergitekniker kommer endast att finnas på två andra platser i landet förutom Nynäshamn. Samma sak gäller för bryggeriteknikerutbildningen. Utbildningarna i Nynäshamn är de enda i Stockholms län.

På den här sidan finns mer information om Campus Nynäshamn.
På den här sidan finns information om namnbytet.

Bilden är fri att använda.
--------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:
Lasse Sahlin, utvecklingsledare Campus Nynäshamn, 072-467 24 71, lasse.sahlin@nynashamn.se

Man och kvinna tittar in i kameran. Logga där det står Campus Nynäshamn.
Sidan granskad 2020-01-08

Sidansvarig: