2019-11-11

Gröndalsskolan i Nynäshamn är ”Årets hållbara grundskola”

Nu är det klart att Årets mest hållbara grundskola i Sverige är Gröndalsskolan i Nynäshamn. Det är stiftelsen Håll Sverige rent som korade vinnaren för en liten stund sedan.

– Vi är så otroligt glada och stolta över att ha tilldelats utmärkelsen, säger Anna Almberger som är lärare och biträdande rektor på Gröndalsskolan.

Gröndalsskolan i Nynäshamn var en av fem grundskolor i Sverige som nominerades till utmärkelsen Årets hållbara grundskola. Och nu står det alltså klart att Gröndalsskolan drog det längsta strået och knep titeln.

Juryns motivering lyder:

"Gröndalsskolan tilldelas priset Årets hållbara grundskola för en Grön Flagg-resa som haft elevernas delaktighet och inflytande i stort fokus och lärt eleverna om de demokratiska processerna i samhället. Hållbarhetsarbetet har varit varierat och synligt för alla elever på skolan."

– Gröndalsskolan har arbetat länge med Grön Flagg. En del av hemligheten till att vi så länge har lyckats hålla liv i arbetet är att vi har ett bra arbete med elevråden på skolan för alla årskurser från förskoleklass upp till högstadiet. Vi har stående Grön Flagg-punkter och eleverna är väldigt kreativa och medvetna. Matrådet har också bidragit. På det här viset får vi snurr på den demokratiska delen av arbetet med klassråd, ämnesråd och elevråd, säger Anna Almberger.

Anna Almberger vill också lyfta fram att personalen på skolan har stor del i framgången.

– De gör så att det går smidigt att utveckla ett arbete som ligger i linje med våra gemensamma målsättningar i Grön Flagg-planen

-------------------------------------------------------------------------------------------
För mer information kontakta gärna:
Marie Johansson, rektor Gröndalsskolan, 076-125 86 02, marie.johansson@nynashamn.se

En gul banner med texten Årets hållbara grundskola Gröndalsskolan i Nynäshamn
Sidan granskad 2019-11-11