Ikon för funktionen lyssna på webbplatsen
2019-04-30

Hela 465 personer ville bli testcyklister – 25 har valts ut

Intresset för att låna elcyklar via kommunerna Nynäshamn, Huddinge, Haninge och Tyresö har varit stort. Hela 465 personer nappade på erbjudandet och anmälde sitt intresse. En av dem är Albin Niklasson som nu får chansen att testa en lådelcykel i en månad. – Jag ska packa ner mäklarskyltarna och hunden i packboxen och hojja iväg, jag tror det blir jättebra.

Albin Niklasson är en av totalt 25 personer som får chansen att låna en elcykel under maj månad via ett elcyklistprojekt i kommunerna Nynäshamn, Huddinge, Haninge och Tyresö. Tanken med projektet är att cyklisterna ska få testa att resa klimatsmart och hälsosamt, samtidigt som de ska vara cykelambassadörer och bidra till att fler får upp ögonen för elcykeln som alternativ till bilen.

– Att så många ville bli testcyklister är jätteroligt och långt fler än förväntat. De 25 som vi nu har valt ut tror vi blir utmärkta cykelambassadörer. Det finns ju många positiva aspekter med cykling - hälsan förbättras, utsläppen minskar och cykeln är ett smidigt transportmedel som kan ersätta bilen i många situationer. Vi tror att testpersonerna kommer att vara bra på att lyfta fram fördelarna, säger Robin Söderström, projektledare för elcyklistprojektet i de fyra kommunerna.

Det deltagarna bland annat har åtagit sig är att cykla minst tre kilometer minst tre gånger i veckan, inspirera andra att cykla, göra inlägg i sociala medier under #testcyklist2019 och att dokumentera sina resor i en resedagbok.

– Tanken är att jag ska ställa bilen och ta cykeln när jag ska träffa kunder och ha visningar. Normalt kör jag mycket bil men jag hoppas att det här blir startskottet för ett liv där jag kommer att cykla mycket även fortsättningsvis, säger Albin Niklasson, mäklare och en av testcyklisterna i Nynäshamn.

Här på nynashamn.se finns en film och intervju med Albin Niklasson.

----------------------------------------------------------------------------------------------För mer information kontakta gärna:
Robin Söderström, projektledare, 08-535 363 95, robin.soderstrom@huddinge.se
Albin Niklasson, en av testcyklisterna i Nynäshamn, 072-341 45 15 albin.niklasson@lansfast.se

Albin Niklasson sitter på en lådelcykel.

Albin Niklasson.

Sidan granskad 2019-04-30

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp