2019-06-26

Fotbollsprofilen i Nynäshamn växer  stort intresse för AC Milans och Nynäshamns kommuns satsning

Fotbollsprofilen i Nynäshamn - där AC Milan Academy ansvarar för upplägget – växer. När satsningen startade för snart ett år sedan kunde kommunens högstadieelever söka till fotbollsprofilen på en skola – Vanstaskolan i Ösmo. Några få månader senare kunde även elever i årskurs 6 söka till fotbollsprofilen och nu har beslut tagits att också gymnasiets elever kan söka till fotbollssatsningen som nu kommer att finnas på alla tre högstadieskolor i kommunen samt gymnasiet. Orsaken till expansionen är det stora intresset.

– Fotbollssatsningen på Vanstaskolan i Ösmo har varit mycket uppskattat så nu vill vi erbjuda fler elever specialträningen tillsammans med AC Milan, säger Nynäshamns kommuns skolchef Annika Setterquist.

– Med denna expansion får fler chansen att satsa på fotboll, vilket gör Nynäshamn unikt särskilt när vi kan erbjuda utbildningen på gymnasienivå. Vårt mål är att skola in spelare och elever i vår miljö under en lång period, vilket betyder att man ska lära sig vår metodik, den italienska fotbollskulturen och språket. På sikt hoppas vi ha någon eller några som är mogna för att provspela i ett av våra äldre ungdomslag, säger AC Milans akademichef Filip Goethals.

All träning är förlagd i anslutning till ordinarie skoltid med lektioner såsom teori, videoanalys och italienska språket.

– Tanken är att eleverna stegvis ska jobba sig uppåt, årskurs för årskurs, tills de går i gymnasiet och där nå den mognad och färdighetsnivå vi söker. Upplägget gör att eleverna kan fortsätta spela kvar i sina lokala klubblag, få en inskolning till den högsta internationella fotbollen, fokusera på sina studier och framtida liv – och samtidigt göra det i sin hemmiljö, säger Filip Goethals.

Uttagningarna kommer att genomföras i samband med skolstarten höstterminen 2019.

-------------------------------------------------------------------------------------

För mer information kontakta gärna:
Annika Setterquist, skolchef Nynäshamns kommun, 076-125 80 93, annika.setterquist@nynashamn.se
Filip Goethals, huvudtränare AC Milan Acdemy, 070-259 75 64, filip.goethals@acmilanacademy.se

Sidan granskad 2019-06-26

Sidansvarig: