2019-06-25

Årets skärgårdsprofil ska utses - ny utmärkelse delas ut på Skärgårdstinget i Nynäshamn

Vid årets skärgårdsting, som arrangeras av kommunerna Nynäshamn och Haninge 31 augusti, kommer den nya utmärkelsen ”Årets skärgårdsprofil” att delas ut. Utmärkelsen går till en person eller förening som under året har gjort en betydelsefull insats för skärgården. Skärgårdstingets tema blir i år ”vattenvägar och sjötransporter” – det med anledning av att Stockholm Norvik hamn öppnar i Nynäshamn nästa år.

Skärgårdstinget arrangeras varje år – vartannat år i Nynäshamn och vartannat år på Dalarö i Haninge kommun. På tinget möts skärgårdsbor, skärgårdsföreningar, experter och politiker för att debattera och samtala om aktuella skärgårdsfrågor. Årets huvudtalare är infrastrukturminister Tomas Eneroth, ett antal experter pratar om vattenvägar och sjötransporter och Ted Gärdestadstipendiaten Josefin Söderqvist står för underhållningen.

I år har Skärgårdstinget 25-årsjubilieum. I samband med det har den nya utmärkelsen Årets skärgårdsprofil instiftats. Utmärkelsen går till ”en person eller förening som har gjort en betydelsefull insats för skärgården och därmed berikat skärgårdslivet för många andra”. Allmänheten har möjlighet att nominera en person eller förening, därefter utser en jury vinnaren som presenteras på Skärgårdstinget i Nynäshamn den 31 augusti.

För mer information om Årets skärgårdsprofil och Skärgårdstinget är ni välkomna att kontakta nedanstående kontaktpersoner. Ni är också välkomna att ställa frågor i samband med ett planeringsmöte som hålls 20 augusti i Nynäshamn då kontaktpersonerna med flera närvarar.
-----------------------------------------------------------------------------------------------Kontaktpersoner:
Daniel Adborn (L), kommunalråd Nynäshamn, 076-125 81 72,
daniel.adborn@nynashamn.se