Lyssna på sidan Lyssna

Rådet för funktionshinderfrågor

Rådet för funktionshinderfrågor är ett organ för samråd och ömsesidig information mellan kommunen och företrädare för de handikappades organisationer.

Rådet för funktionshinderfrågors sammanträden är inställda tillsvidare

Kommunen följer folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av risken för smittspridning av coronaviruset och ställer därför in rådet för funktionshinderfrågors sammanträden tillsvidare. Vi avvaktar utvecklingen av virussmittan när det gäller det planerade mötet den 3 juni. Vi återkommer med uppdaterad information längre fram.

Rådet för funktionshinderfrågor är en viktig kanal till personer med funktionsnedsättningar i samhället, vilka i hög grad påverkas av kommunens beslut. Syftet är samråd och ömsesidigt informationsutbyte mellan organisationerna och kommunen.

I rådet för funktionshinderfrågor sitter 22 ledamöter och de sammanträder fem gånger per år eller med om någon särskild fråga påkallar samråd.

I rådet för funktionshinderfrågor är följande föreningar representerade

Från kommunen finns representanter från socialnämnden, miljö- och samhällsbyggnadsnämnden, barn- och utbildningsnämnden, kultur- och fritidsnämnden och kommunstyrelsen.

Sidan granskad 2020-09-04

Sidansvarig:

Nynäshamns kommun 

Bild för besökadress

Stadshusplatsen 1

Bild för postadress

149 81 Nynäshamn

Nynäshamns kommun
Stadshusplatsen 1
149 81 Nynäshamn

växel 08-520 680 00
fax 08-520 140 08

kommunstyrelsen@nynashamn.se

Journummer
Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Om webbplatsen

Kommunens logotyp