2018-09-10

Så röstade nynäshamnarna

Rösterna till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdag är räknade och det finns ett preliminärt valresultat.

Söndag 9 september var det val till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdag. Nu är rösterna till valen räknade. Via nedanstående länkar kan du se hur nynäshamnarna röstade:

Du ser bland annat preliminär mandatfördelning, preliminär röstfördelning per parti och preliminär röstfördelning per valdistrikt.

Grafik över valet till kommunfullmäktige i Nynäshamn.

Det preliminära resultatet i valet till kommunfullmäktige i Nynäshamn. Foto: Valmyndighetens grafik från val.se.

Rösträkningen

Måndag 10 september påbörjar länsstyrelserna den slutliga rösträkningen. Då bedömer och räknar länsstyrelsen alla röster en gång till. De slutgiltiga valresultaten kommer i ordningen: riksdag, kommunfullmäktige och sist landstingsfullmäktige. Samtliga val brukar vara färdigräknade cirka två veckor efter valdagen.

De förtids- och utlandsröster som inte hann fram till vallokalen under valdagen räknas onsdag 12 september i Folkets hus, Stadshusplatsen 3 i centrala Nynäshamn. Rösträkningen är offentlig vilket innebär att den som vill kan närvara när rösterna räknas. Rösträkningen startar klockan 10 och pågår tills alla röster är räknade.

Sidan granskad 2018-09-10

Sidansvarig: