2018-09-09

Röstningen avslutad – följ rösträkningen för Nynäshamn

Klockan 20 avslutades röstningen till kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige och riksdag. Här kan du följa hur nynäshamnarna har röstat.

Via nedanstående länkar kan du följa hur nynäshamnarna har röstat till:

Länkarna går till Valmyndighetens webbplats val.se. Stora delar av söndag kväll låg webbplatsen dessvärre nere. Via SVT Stockholm kan du också följa kommunvalet i Nynäshamn.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Så går rösträkningen och redovisningen till

När röstningen avslutats klockan 20 börjar röstmottagarna i varje vallokal rösträkningen som är offentlig, vilket innebär att den som vill kan närvara när rösterna räknas. Resultaten av alla räkningar redovisas löpande på Valmyndighetens webbplats val.se. De resultaten är preliminära. De förtids- och utlandsröster som inte hann fram till vallokalen under valdagen räknas onsdag 12 september i Folkets hus, Stadshusplatsen 3 i centrala Nynäshamn. Även den rösträkningen är offentlig. Rösträkningen startar klockan 10 och pågår tills alla röster är räknade.

Måndag 10 september påbörjar länsstyrelserna den slutliga rösträkningen. Då bedömer och räknar länsstyrelsen alla röster en gång till. De slutgiltiga valresultaten kommer i ordningen: riksdag, kommunfullmäktige, landstingsfullmäktige. Samtliga val brukar vara färdigräknade cirka två veckor efter valdagen.

Här kan du läsa mer om hur rösträkningen går till och det preliminära valresultatet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här kan du läsa mer om det slutliga valresultatet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan granskad 2018-09-24

Sidansvarig: