2019-05-09

Stort intresse för stadsodling

Intresset för att odla i Stadsparken har varit stort och nu är de första tjugo odlingslådorna på plats.

Två personer fyller jord i odlingslådor med hjälp av en grävare.

Det var under tidig vår som kommunen gick ut med ett erbjudande om att stadsodla i Stadsparken. Intresset har varit stort och nu står de första tjugo odlingslådorna på plats i Stadsparken.

– Det är väldigt roligt att så många är intresserade och det är en jättefin blandning av olika åldrar och nationaliteter. Vi har en förskola, en förening och flera privatpersoner. De yngsta är förskolebarn och de äldsta är pensionärer sedan flera år tillbaka, säger Barbara Brass, stadsträdgårdsmästare på Nynäshamns kommun.

– Om fler personer är intresserade så köper vi in flera lådor, så det är bara att höra av sig, fortsätter Barbara Brass.

Om stadsodling

Du får låna en eller två odlingslådor av kommunen. Vi ställer ut odlingslådorna i Stadsparken och fyller dem med jord. Du får så, vattna, rensa och naturligtvis skörda det du själv odlar. Frön, plantor och redskap ordnar du själv med. Växterna tillhör dig men platsen är fortfarande tillgänglig för alla besökare i Stadsparken.

Föreningar, företag och offentliga verksamheter är också välkomna att odla i odlingslådorna.

Sidan granskad 2019-05-09

Sidansvarig: