2018-12-03

Skapa ett verk på temat människovärde

Med anledning av Förintelsens minnesdag inbjuds du att skapa ett verk som har med demokrati och människovärde
att göra. Verken visas på en utställning i början av 2019.

Bild med texten Visa att du bryr dig.

För att uppmärksamma Förintelsens minnesdag söndag 27 januari inbjuds du
att skapa ett verk som visas på en utställning 26 -31 januari på Konstpoolen i
Nynäshamn.

Valfri uttrycksform

Uttrycksformerna kan exempelvis vara en skulptur, målning, teckning, dikt, text, ett fotografi med mera som lyfter fram möten mellan människor, kulturer och allas lika värde. Tanken med verken och utställningen är att väcka tankar kring viktiga samhällsfrågor.

Inlämning av bidrag

Till den 22 januari kan du lämna ditt bidrag till Maria Oscarsson Marle på Konstpoolen, Vikingavägen 39. Du kan även kontakta Maria om du har några frågor: maria.oscarsson@konstartera.se, 070-777 55 67.

Arrangörer

Arrangörer för Förintelsens minnesdag i Nynäshamn är Nynäshamns kommun, Svenska kyrkan, Folkets hus, ABF, Konstpoolen och Radiokakan.

Program Förintelsens minnesdag

Förintelsens minnesdag kommer att uppmärksammas med flera dagars arrangemang i Nynäshamn. Programmet kommer att publiceras på nynashamn.se i januari.

Sidan granskad 2018-12-03

Sidansvarig: