2018-06-11

Vandring inviger historiska skyltar 13 juni

Onsdag den 13 juni invigs de nya historiska skyltarna i Nynäshamn med en historiska rundvandring. Alla är välkomna!

Skylt med Malmtorget i bakgrunden.

Vi träffas klockan 18.00 vid skylten på Heimdalsplan i Nynäshamn. Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande inviger skyltarna och därefter leder kommunens planchef Maria Landin en historisk rundvandring mellan några av skyltarna.

Att det funnits ishockeyrink vid Estö IP, att den nuvarande Kulturskolan på Nynäsvägen tidigare varit Folkets hus med bio och danstillställningar och att Stadsparken invigdes 1955 är några saker man kan lära sig av de nya historiska skyltarna som kommunen satt upp i Nynäshamn.

Skyltarna finns på sju olika platser i Nynäshamns stad: Malmtorget, Stadsparken, Heimdalsplan, Estö IP, Oskarsbron, Prästgården och Hamnvik.

- Det finns otroligt mycket spännande om Nynäshamns kommun i våra arkiv och det här är ett sätt att göra det mer tillgängligt för alla. Vi har börjat med sju skyltar i Nynäshamns stad, men om de blir uppskattade kan det kanske bli fler på andra platser och i andra delar av kommunen, säger Maria Landin, planchef på Nynäshamns kommun.

Vi kommer att promenera i lugn takt mellan skyltarna i norra delen av staden.

Varmt välkomna!

Datum och tid: