2018-05-24

Skyltar berättar om Nynäshamns historia

Kommunen har satt upp sju nya historiska skyltar på olika platser i Nynäshamn. Den 13 juni invigs skyltarna med en historisk rundvandring.

Skylt med Malmtorget i Nynäshamn i bakgrunden.

Att det funnits ishockeyrink vid Estö IP, att den nuvarande Kulturskolan på Nynäsvägen tidigare varit Folkets hus med bio och danstillställningar och att Stadsparken invigdes 1955 är några saker man kan lära sig av de nya historiska skyltarna som kommunen satt upp i Nynäshamn.

Skyltarna finns på sju olika platser i Nynäshamns stad: Malmtorget, Stadsparken, Heimdalsplan, Estö IP, Oskarsbron, Prästgården och Hamnvik.

- Det finns otroligt mycket spännande om Nynäshamns kommun i våra arkiv och det här är ett sätt att göra det mer tillgängligt för alla. Vi har börjat med sju skyltar i Nynäshamns stad, men om de blir uppskattade kan det kanske bli fler på andra platser och i andra delar av kommunen, säger Maria Landin, planchef på Nynäshamns kommun.

Invigning med historisk rundvandring

Den 13 juni är det invigning av skyltarna. Skyltarna invigs av miljö- och samhällsbyggnadsnämndens ordförande Daniel Adborn och därefter leder kommunens planchef Maria Landin en historisk rundvandring med utgångspunkt från Heimdalsplan.

Tid och plats: 13 juni klockan 18.00 på Heimdalsplan.

Vi kommer att promenera i lugn takt mellan skyltarna i norra delen av staden.

Skylt med Stadsparken i Nynäshamn i bakgrunden.

Sidan granskad 2018-05-24
Sidansvarig: Lisa Olén