2018-05-04

Ta cykelbild och tävla om en elcykel

Just nu pågår kampanjen ”Vi är cyklist”. Inspireras av kampanjens film och tävla om en elcykel.

Man och kvinna med cykelhjälmar tittar på solnedgång.

Foto: Ressmart.

För att få fler att upptäcka fördelarna med cykel deltar Nynäshamns kommun i kampanjen ”Vi är cyklist”. Bakom kampanjen står plattformen Ressmart där Stockholms läns landsting och 22 kommuner i Stockholms län, däribland Nynäshamn, ingår.

Så deltar du i tävlingen

Tävlingen går ut på att du tar en bild som illustrerar cyklandet i vardagen samt skriver en motivering till varför just du behöver en elcykel för att ta dig till jobbet. Du deltar i tävlingen genom att lägga ut din bästa cykelbild tillsammans med motiveringen på din egen facebooksida eller kampanjens facebook Vi är cyklist. Använd hashtag #viarcyklist. Tävlingen pågår till och med 21 juni.

Se kampanjens film

Ressmart har tagit fram en film där du kan inspireras att välja cykeln. Här ser du filmen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

–Cykel är ett enkelt, billigt, miljövänligt och effektivt transportmedel så Nynäshamns kommun vill gärna uppmuntra fler att använda cykel, säger Isa Eriksson, samhällsplanerare på Nynäshamns kommun.

Det är andra året i rad som Nynäshamns kommun deltar i Vi är cyklist. Syftet med kampanjen går i linje med kommunens mål att minska utsläppen av växthusgaser genom ökad användning av kollektivtrafik, cykel och gång.

Text: Åsa Ericsson och Emma Ny

Sidan granskad 2018-05-08