2018-04-24

Estetprogrammets Vårsalong på Konsthallen

Den 24 april öppnar eleverna från estetprogrammet sin vårsalong med en vernissage i konsthallen i Nynäshamns bibliotek.

Bilden föreställer blandade målerier

Foto: Fredrik Nordensson

Den 24 april arrangerar eleverna från gymnasiets estetiska inriktning ett vernissage med blandade verk. Det är en mix av måleri, skulptur och fotografi.

Ett spännande inslag är de tavlor som inspirerats av gamla fotografier från Ringvägen i Nynäshamn. Eleverna har genom måleri återskapat de gamla bilderna och placerat ut QR-koder runt Ringvägen där motiven kommer ifrån. Det gör att man med sin mobiltelefon eller läsplatta kan ta del av konstverken direkt på plats på Ringvägen.

- I år kan besökarna ta del av färgstarka bilder och målningar som ger en mångfacetterad upplevelse, säger Fredrik Johansson Marle, bildlärare på Nynäshamns gymnasium.

Varje år presenterar eleverna från gymnasiets estetiska inriktning sina verk i Vårsalongen. Utställningen inleds den 24 april klockan 17.00-19.00 och hålls i Konsthallen i Nynäshamns bibliotek. Utställningen pågår mellan 24 april och 22 maj.

Text: Fredrik Nordensson

Sidan granskad 2018-04-26